Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szemüveges gyerek az óvodában fórum

Szemüveges gyerek az óvodában (beszélgetős fórum)


2010. okt. 22. 21:46

Örülök, hogy rendeződnek a dolgok. Én arra biztatom a szülőket, hogy mindig szóljanak, ha valami probléma van, mert akkor tudjuk egymást segíteni.A kicsiknek is jobb, ha egy nyugodt, nem az óvoda miatt stresszelő anyukával töltheti az otthoni időt.

A mi szemüveges kisfiúnk szemüvegét elvitték javíttatni, mert laza volt. Lehet, hogy ezért tette le örökké? Nagyon sokszor kell mindenesetre figyelmeztetni, hogy vegye föl.Egyébként, meg mindenre sokszor kell figyelmeztetni.

12. trapiti (válaszként erre: 11. - Kismóki 2)
2010. okt. 21. 19:41

Igen, én is úgy látom, hogy jobban figyelnek.

És persze megértem, hogy nehéz ennyi friss ovisra odafigyelni, bár azt hiszem ez a csoport kicsit könnyebb ilyen szembpontból, mert 1-2 kivétellel mindenki ugyanebböl a bölcsiböl jött, sokmindent megszoktak már.


Egyébként a mi óvónénink is felvetette, hogy vegyünk olcsó szemüveget a gyereknek (hozzáteszem Ö maga és a családjában senki sem szemüveges). Ma rákérdeztem az optikában, a legolcsóbb lencse, szódásüveg vastagságban, mindenféle karcmenetsítö réteg és egyebek nélkül (amik nélkül persze megcsinálják, de sokkal rosszabb az egész - aki szemüveges az tudja mit jelentenek ezek) 4.800/db, a legolcsóbb - régebben SZTK - keret, amire ma ugye már semmi támogatás nincsen, 7.000.- Ft. Vagyis alaphangon 16.000 egy szemüveg ami ronda, kényelmetlen és közel nem bír ki annyit mint egy jobb. Ez olcsó? Ezt sem tudom havonta megfizetni... max erre "kicsit" nehezebb vigyázni, mert még ócska is...


Amúgy án azt hiszem a megértö szülök közés tartozom, pl. elég megértö voltam, amikor a bölcsi utolsó heteiben csupa felmaródás volt a gyerekem feneke, mert jött 5 új gyerek a csoportba, az átlagéletkor 1.5 év lett, Luca pedig mint "nagy" egyedül intézte a dolgait a wc-n. Mivel elötte egy évig nem fordult ilyen elö, nem tettem szóvá, megértettem hogy nem lehetnek ott mindenki mellett. Most viszont az én gyerekem épp ugyanolyan "kicsi" mint a többi, és az egyetlen szemüveges, akivel egyébként egy csomó más területen nincs gondjuk. Tehát azt hiszem nem én vagyok aki túl sokat vár :)


De most tényleg úgy tünik, rendben lesz, már csak azon imádkozom, hogy ne változzon a szeme, és ugyanolyan lencséje legyen mint most, mert akkor megcsináltatjuk a betervezett 2 szemcsit és a mostani egy épet ovis szemüveggé léptetem elö :)

2010. okt. 21. 16:05
Ilyenkor az év elején egy új kiscsoportban nagyon sok mindenre kell odafigyelni egy óvónőnek.Sok sírós, a szokásokat most tanuló pici jobban megosztja a figyelmet. De az ilyen egészséggel kapcsolatos kérések az elsők.Hogy még egyszer szóltatok,így biztosan jobban észben tartják.
10. trapiti (válaszként erre: 9. - Kismóki 2)
2010. okt. 20. 21:05

Szia :)

Tiszta csoport, mindenki 3 éves (olyannyira tiszta, hogy 2007. május és december között született mindenki, 4 évig fognak járni) és a végleges létszám 24 lesz, de most még csak 17-en járnak, mert a novemberiek és a decemberiek még nem kezdték el. Luca egy hónappal hamarabb kezdte, mert már nagyon kilógott a bölcsiböl. Ö az egyetlen szemüveges a csoportban.

2010. okt. 20. 16:46
Luca még minis, rá jobban oda kell figyelni az óvónőknek nyilván.Hány gyerek van egy csoportban és milyen korcsoport?
8. trapiti (válaszként erre: 7. - Trapiti)
2010. okt. 18. 17:17
tál=írtál :)
7. trapiti (válaszként erre: 6. - Kismóki 2)
2010. okt. 18. 17:16

Szia!


Köszönöm hogy tál :)


Sajnos sokkal olcsóbbat nem tudok venni neki, mert a lencséje drága, amin nem tudok változtatni, viszont ha belecsiszolják egy keretbe, akkor másikba már nem rakható át.

A gyerek keretek sajnos minimum annyiba kerülnek mint a felnőtt, 10.000 alatt nem nagyon kapható abban a méretben ami egy 3 évesnek való.


Nálunk még sosem fordult elő, hogy elfelejtettük volna ráadni a szemüveget, nem hagyjuk otthon, felkelés után öltözködéskor ráadom és lefekvés előtt vesszük le.

Épp azért, hogy ne lötyögjön, a szárán van egy szilikon fülecske, ami ha jól van beigazítva, akkor fixen ahelyén tartja a szemüveget, ugrálni, futkározni is tud benne. Viszont ahhoz hogy ezt rendesen feltegye még nagyon kicsi.

Értem én, hogy önállóságra nevelünk, de egyáltalán nmem értek egyet, hogy ezügyben önállósodnia kellene. Ennél sokkal egyszerübb dolgokat sem tudnak még segítség nélkül megoldani, hiszen még éppencsak most lesz 3 éves, az önállósodást nem a szemüvegnél kell kezdeni.


Én tényleg igyekszem maximálisan odafigyelni a gyerekemre, és az óvoda is joggal várja a szülőtől a partnerséget. De azt hiszem, én is joggal várom - különös tekintettel, hogy jóval többet is fizetek az óvodai ellátásért, mint egy önkormányzati oviban - hogy erre odafigyeljenek. Ráadásul nem percenként kell igazgatni, vagy feladni rá, mivel megszokta, hogy nem veszi le. Naponta 1x kell levenni, 1x feladni. Ha van rá mód, esetleg 1x megtörölni, ehhez vittem be egyszer használatos törlőkendőt.

A bölcsiben, ahol minden gyerek pelenkás volt, semmit nem tudtak egyedül megcsinálni, ott működött...


Viszont a mai jó hír: a férjem beszélt az óvónénikkel, akik egyetértenek abban, hogy sajnos erre valóban nekik kellett volna jobban odafigyelni. Végülis mindkettenb megnézték, miről is vanm szó, hogy kell egy mozdulattal levenni-feladni, hogy kell álljon a fülecske, és remélhetőleg ezzel m,egoldódik a helyzet.

2010. okt. 18. 16:09

Tavalyi kisfiú szemüvege egész évben lötyögött az orrán - nagyon laza volt. Szőnyegen játék közben folyton leesett. Udvarra ki sem vittük, mert futás közben, játék közben is leesett. Egész évben kértük az apját, hogy csináltassák meg. Nem csináltatták meg.

Másik kisfiúnak új szemüvege van. Folyton figyelmeztetni kell, hogy használja.De ez a szemüveg gyakran otthon marad, rosszabb esetben a nagyszülőknél és akkor 1 hétig szemüveg nélkül van.

Tudjuk, hogy milyen fontos a szemüveg, ezért igyekszünk nagyon odafigyelni, hogy mindig rajtuk legyen.Az otthoni önállóságra nevelés itt különösen fontos. Minél előbb meg kell szoknia és magának elővenni, elrakni állandó helyre.Persze biztos eleinte figyelmeztetni kell erre.Régen nem volt ilyen nagy szemüvegkeret választék, de egy ovisnak nem szabad túl drágát venni, mert hamar kinövi és ha valami baleset történik bizony kellemetlen a pénztárcának.

2010. okt. 17. 20:14

Szerintem is. Sajnos.

A z én kicsi fiam is szemüveges. 6 éves óvodás.

Mikor szemüveges lett, hónapokig minden reggel vittem külön a törlőkendőt, és a szemüvegtokot.

Felesleges volt, ma már nem hurcolom.

A kisember szinte mindennap maszatos szemüveggel jön haza, arra nem képesek, hogy megtöröljék.

De ha én itthon felejtem reggel a szemüveget, vagyis nem adom rá, akkor rosszallóan megkérdezik, a gyereket, hol a szemüveged?

Érdekes helyzet ugye?

4. f8db0709b8 (válaszként erre: 3. - Trapiti)
2010. okt. 17. 08:01
Szerintem igen,sajnos.
3. trapiti (válaszként erre: 2. - F8db0709b8)
2010. okt. 16. 16:48

Nálaunk a bölcsiben müködött, semmi baja nem lett a szemüvegnek és vittem be törlöt, azzal meg is törtölték.


Komolyan bele kell ebbe nyugodni???

2. f8db0709b8 (válaszként erre: 1. - Trapiti)
2010. okt. 16. 16:31

Szia!

Nekem csak bölcsiben volt szemüveges a lányom,de arra nem voltak képesek,hogy megtöröljék neki.hiába kértem meg külön őket.

Nem figyelnek oda,ennyi.

2010. okt. 16. 14:00

Sziasztok!


3 éves kislányom van, aki egy éve szemüveges. Két éves kora óta bölcsis volt, ott az ég világon semmi gondot nem okozott a szemüveg. Alvás elött levették, ébredés után megtisztították és visszadták rá. Két szemüvege van, az elmúlt egy évben semmi bajuk nem esett.


Most egy hete járunk oviba (ugyanaz az intézmény ahová bölcsibe is járt, havi 30.000-t fizetek, gyógyszergyár alapítványi ovijáról van szó).

Az elsö szülöi után külön odamentem az óvónénihez, hogy figyeljenek oda a szemüvegre, ne engedjék haogy Luca maga vegye le, tegye fel, mert részben nem tudja jól beállítani (van rajta egy kis szilikon fülecske ami a helyén tartja) részben a szemüveg ezt nem fogja bírni. Megnyugtattak, hogy nem az én gyerekem az elsö szemöveges az oviban...

Csütörtökön már gyanakodnom kellett volna, mert a fülecskék fordítva álltak, úgy volt Lucána a szemüveg és a szára is elég lötyögös lett.

Tegnap azzal vártak, hogy történt egy kis baleset, az egyik szilikon fülecske elveszett. Hát nem voltma oldog, 600 ft az a kis semmiség, szüksége van rá, de napont nem tudom pótolni. Dadust kérdezik, nem látta-e, vonogatja a vállát: ha elveszett, hát elveszett... Óvónéni mondja: akkor vette észre hogy nincs meg, amikor alvás után vissza akarta adni Lucának hogy vegye fel!!!??? Már itt dühöngtem magamban de az igazi meglepi itthon jött: egyszerüen leesett a szemüveg szára, gondolom sikerült túlfeszíteni és a rugója kiszakadt a helyéröl. Javíthatatlan, használhatatlan, 30.000 ft volt. Egyszerüen fel tudnék robbanni. Nem tudom, mennyit ér, ha újra és újra megkérem Öket... Vagy készüljek fel rá, hogy vehetek hetente 30 rugóért szemüveget???????????


A legnehezebb, hogy egyébként maximálisan elégedett vagyok az ovival, a gyerekem imádja, tehát nem kellene összeveszni velük. De akkor hogyan értessem meg, hogy ez fontos. A gyereknek kell a szemüveg a normális életvitelhez, de minden héten-hónapban nem tudok újat venni.


Ezek után már kíváncsi vagyok, kinek mik a tapasztalatai szemüveg ügyben?

Akár óvónök véleménye is érdekelne...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook