Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalontüdő recept

Szalontüdő recept

Elkészítési idő 110 perc

A Szalontüdő hozzávalói:
Tüdő, szív, nyelv.
1 közepes hagyma
babérlevél, só, őrölt bors
citrom, tejföl
2 diónyi kacsazsír, liszt
pirospaprika


Szalontüdő

A Szalontüdő elkészítési módja:
A belsőségeket lemosom, vékony csíkokra szeletelem, hideg vízben felforralom, majd leöntöm a felforrt vizet, és meleg vízzel pótolva elkezdem főzni.1 babérlevelet teszek a főzővízbe, a hagymát apróra vágom, ez is mehet bele, majd kevés só.
Amikor már kezd puhulni, jól átmosott citromból 3 szeletet bele teszek, kevés őrölt borsot is rakok hozzá.
Megcsinálom a rántást, kicsit hűlni hagyom, majd leszedek a főzővízből, melyhez keverek tejfölt is, és így lassan a kész rántáshoz keverem, majd a megfőtt húsra öntöm, folyamatos keverés közben.
Ízesítem, sóval citromlével, pici cukorral, ha szükséges, készre főzöm.
Jó étvágyat!


Ma burgonya gombóccal készítettem, de spagetti, vagy zsemle gombóccal is nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 25. 18:26
A szalontüdő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook