Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lencseleves virslivel recept

Lencseleves virslivel recept

Elkészítési idő 70 perc

A Lencseleves virslivel hozzávalói:
20 dkg lencse
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes zöldség
1 kis fej mogyoró hagyma
1 kis cikk zeller, zöldjével
15 dkg füstölt kolbász
1 pár virsli
1 kis kanál mangalica zsír
só, liszt pirospaprika, babérlevél, tejföl, fokhagyma

Csipetkéhez: 1 tojás, annyi liszt amennyit felvesz


Lencseleves virslivel

A Lencseleves virslivel elkészítési módja:
A csipetkét megcsinálom, hogy kicsit szikkadjon.
A zöldségféléket előkészítem, összevágom felteszem főzni, 1 liter hideg vízben,belevágom a füstölt kolbászt, apró kockára vágott hagymát, és a babérlevelet, kevés sót.
A lencsét külön fazékban hideg vízben felforralom, majd leöntöm róla a vizet, és a zöldséges alapban főzöm tovább, ha kell sózom. A vizet is pótoljuk.
Elkészítem a gyenge fokhagymás rántást, hideg vízzel felöntöm, és a majdnem kész levesbe folyamatos keverés közben beleöntöm. Forrástól számítva 5 percig lassan főzöm, beleteszem a csipetkét készre főzöm, megszórom a virsli karikával! 1 forrás ,és kész. Tejföllel is ízesíthetjük!
Jó étvágyat!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 19. 16:49
A lencseleves virslivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook