Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Szalonnás Zöldborsófőzelék recept

Szalonnás Zöldborsófőzelék recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szalonnás Zöldborsófőzelék hozzávalói:
1 kg zöldborsó
füstölt szalonna
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors és liszt


A Szalonnás Zöldborsófőzelék elkészítési módja:
A megmosott friss zöldborsót (de fagyasztott is lehet) sós vízben kifőzzük, majd forrón áttörjük. Liszttel besűrítjük, a levével elkavarjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre, de csak addig, amíg újra felforr. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd együtt üvegesre pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, és a tűzről levesszük. Tálaláskor a zöldborsó tetejére kanalazunk belőle.


Kategória: Főzelékek receptjei


A szalonnás zöldborsófőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook