Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sült, töltött padlizsán recept

Sült, töltött padlizsán recept

A Sült, töltött padlizsán hozzávalói:
4 db padlizsán,
250 gr darált marhahús,
1 fej vöröshagyma finomra vágva,
2 db paradicsom,
1 db paprika,
4 db erős paprika,
3 ek. paradicsompüré,
4 gerezd fokhagyma,
1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva,
só,
bors,
őrölt kömény,
kevés szegfűbors -
allspice (elhagyható)

Az "allspice' az nem mas, mint szegfubors, ugy nez ki, mint a borokabogyo,
de szegfuszeg illata van es csipos, mint a bors,)


A Sült, töltött padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában) a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében) és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.

A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig pirítjuk majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, izésítjük őrölt köménnyel és a szegfűborssal. Egy kanál sűrített paradicsommal szint adunk neki, a vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet és zsírjára sütjük.

A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk és bő forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel).

Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut - két kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni). Ezután mindegyik töltelékébe egy-egy gerezd fokhagymát teszünk majd a tetejükre egy-egy szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.
2 e.k. paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen) és a padlizsánok alá öntjük. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Sima joghurttal vagy joghurtos, sós reszelt kígyóuborkával (török tzatzik) kínáljuk!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. okt. 31. 06:29

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook