Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rizottó csirkével és gombával recept

Rizottó csirkével és gombával recept

A Rizottó csirkével és gombával hozzávalói:
1 csirkemellfilé
30 dkg rizs (rizottónak való, pl. arborio)
15-20 dkg gomba
1 liter zöldség vagy hús alaplé
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
parmezán vagy grano padano sajt (lehetőleg nem reszelt)
2 dl száraz fehérbor vagy száraz vermut
bazsalikom
kakukkfű
bors



A Rizottó csirkével és gombával elkészítési módja:
1 fej hagymát apróra vágok, forró olívaolajon üvegesre párolom, majd ráteszem a kockára vágott csirkehúst, sózom, borsozom. Amikor már puha a csirke, hozzáteszem a cikkekre vágott gombát, fűszerezem pl. kakukkfűvel (opiconális), bazsalikommal, és zsírjára sütés után félreteszem. Eközben (bocsánatos bűn) 2 leveskockából elkészítem az alaplevet is. A másik hagymát és a fokhagymát apóra vágom, olajon megdinsztelem, majd a rizst is beleteszem, fehéredésig pírítom nagy lángon, majd mérsékelve a tüzet hozzáöntöm az alkoholt. Ennek elpárolgása után elkezdem adagolni merőkanalanként a levet. Közben állandóan keverem. Ha felszívta a folydékot a rizs, jöhet a következő adag lé. Akkor jó, ha a rizs nem kemény, nem is szétázott, olyan krémes állagú. Ekkor hozzákeverem a gombás csirkét és a vajat. Kicsit pihentetem, és azonnal tálalom. A sajtot bele lehet keverni a kész rizottóba, de a tetejére szórva jobb


Kategória: Egytálételek receptjei


A rizottó csirkével és gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook