Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem szeretik a pénztárosok a fémpénzt ,? fórum

Miért nem szeretik a pénztárosok a fémpénzt ,? (beszélgetés)

17. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 13. - Aileron44)
márc. 14. 16:06

Bevallom, még nem is gondoltam erre. Mindig kártyával fizetek.

Jó ötlet.

16. levarosbukta (válaszként erre: 14. - Érdekes73)
márc. 14. 11:39
Mióta van azóta ott etetem meg az aprópénzt!
márc. 13. 20:52
Te miért nem szereted a tök🎃főzeléket? (🍽️😋)
márc. 13. 20:48
Automata kassza nem reklamál
márc. 13. 20:42
Nálunk a párom "gyűjtögeti" az aprót. 10, 20 Forintosokat. Én meg ha nincs sor az önkiszolgáló kasszánál, azzal fizetek. Ott senki nem húzza a száját érte :D
12. horex (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 13. 19:08

Nyitáskor jellemzően elfogadják az aprót hogy tudjanak visszaadni, záráskor jobb a nagy címletű pénz, könnyebb leszámolni

De ha bármikor is húzza a száját kötelessége elfogadnia nem érdekel mikor zár és siet-e haza a 2.műszakra. El lehet menni más munkakörbe ha nem tetszik

Én megtiltanám a 9-re végződő árakat kp. eetén

11. kalmanka511 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 13. 18:12
mert sokat kell számolni. Idő.
10. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 7. - Imisz)
márc. 13. 16:26

Lehet rajta filozofálgatni, de a közért, üzlet 50 db-ot fogad. Mindegy az érme értéke.

Tudod frászt kapok, amikor hajléktalanok odaborítják a pénztáros elé az aprót.

Most hallottam nem régen, hogy a posta, vagy a bank is számolhat fel költséget, ha valaki sok apróval fizet.

Megoldás lenne, mint külföldön láttam már, hogy vannak pánzváltó automaták.

9. 55Judit (válaszként erre: 7. - Imisz)
márc. 13. 15:29

Én nem tudok ilyen szabályozásról. Valószínű az a szabályos, ha a forgalomban lévő fizetőeszközt elfogadják apelláta nélkül. Az meg hogy mekkora a sor, akkora amekkora. A pénztárosnak a munkaideje arra van szánva hogy kasszázzanak.

Minden munkának megvan a maga nehézsége. Megvolt az enyémnek is. Szó nélkül el kellett fogadni, mert vállaltam a velejáróit.

8. 55Judit (válaszként erre: 4. - Globus)
márc. 13. 15:22
Értem. Én a tojásos asszony kivételével mindenhol kártyával fizetek. 😉
7. Imisz (válaszként erre: 6. - Kedvesenfanyar)
márc. 13. 15:20
Nem egy zacskó 5 ft-ossal mondjuk 877ft-ot, de amíg törvényes fizetőeszköz, addig kötelessége lenne elfogadni ha van sor, ha nincs. Tudom, illetve hallottam már, hogy csak X db-ot, meg rolnizva foadják el sok helyen. Nem dolgozom benne, nem tudom van-e valami szabályozás rá, vagy csak az üzleznek "saját szabályzata"
márc. 13. 15:01
Van egy kérdésem, te mennyire tolerálod, ha egy zacskó apróval fizet valaki, amikor piszok hosszú a sor, már rohannál haza a munkából, hogy otthon megkezd a "2.műszakot"?
márc. 13. 14:52

Nem vagyok pénztáros, de valahogy a kútfőmből az jön át, hogy az aprópénz koszosabb, nehezebben kezelhető.

Több időt kell fordítani a visszajáró előkészítésére.

Apróval több mozdulat jár, lassabb sor, ami stresszes mindkét félnek. Könnyebb hibázni, emiatt a pénztárosnak dupla ellenőrzést kell végeznie. Gurul, csúszik, vagy leesik a kasszából.

4. globus (válaszként erre: 3. - 55Judit)
márc. 13. 14:36

Mindig csak adnak vissza.

Nem szeretem a pénztárcámban tartani, csak 1-2 db-ot minden címletből. Kiteszem itthon egy dobozba. Amikor megtelik, akkor megy zsebbe.

3. 55Judit (válaszként erre: 2. - Globus)
márc. 13. 14:33
Miért gyűjtöd össze?
2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 13. 14:22
Nem vettem észre. Én ezer Ft-onként sózom el. Előkészítem a zsebembe, először azt adom oda, maradékot kártyával. Még sosem szóltak, pár alkalom és kifogy.
márc. 13. 14:18
Nem 5-10 forintosokra gondoltam, hanem max 3-4000 ft-nyi 200-asra és százasra,

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook