Miért nem szeretik a pénztárosok a fémpénzt ,? (beszélgetés)
Bevallom, még nem is gondoltam erre. Mindig kártyával fizetek.
Jó ötlet.
Nyitáskor jellemzően elfogadják az aprót hogy tudjanak visszaadni, záráskor jobb a nagy címletű pénz, könnyebb leszámolni
De ha bármikor is húzza a száját kötelessége elfogadnia nem érdekel mikor zár és siet-e haza a 2.műszakra. El lehet menni más munkakörbe ha nem tetszik
Én megtiltanám a 9-re végződő árakat kp. eetén
Lehet rajta filozofálgatni, de a közért, üzlet 50 db-ot fogad. Mindegy az érme értéke.
Tudod frászt kapok, amikor hajléktalanok odaborítják a pénztáros elé az aprót.
Most hallottam nem régen, hogy a posta, vagy a bank is számolhat fel költséget, ha valaki sok apróval fizet.
Megoldás lenne, mint külföldön láttam már, hogy vannak pánzváltó automaták.
Én nem tudok ilyen szabályozásról. Valószínű az a szabályos, ha a forgalomban lévő fizetőeszközt elfogadják apelláta nélkül. Az meg hogy mekkora a sor, akkora amekkora. A pénztárosnak a munkaideje arra van szánva hogy kasszázzanak.
Minden munkának megvan a maga nehézsége. Megvolt az enyémnek is. Szó nélkül el kellett fogadni, mert vállaltam a velejáróit.
Nem vagyok pénztáros, de valahogy a kútfőmből az jön át, hogy az aprópénz koszosabb, nehezebben kezelhető.
Több időt kell fordítani a visszajáró előkészítésére.
Apróval több mozdulat jár, lassabb sor, ami stresszes mindkét félnek. Könnyebb hibázni, emiatt a pénztárosnak dupla ellenőrzést kell végeznie. Gurul, csúszik, vagy leesik a kasszából.
Mindig csak adnak vissza.
Nem szeretem a pénztárcámban tartani, csak 1-2 db-ot minden címletből. Kiteszem itthon egy dobozba. Amikor megtelik, akkor megy zsebbe.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem szeretik sokan a Tescot?
- Miért szeretik kevésbé, és nézik le a kövéreket?
- Szerintetek a férfiak miért olyan önzőek, hogy szeretik a nőket hülyére venni?
- Miért nem szeretik a legtöbb helyen a nem felszínes, mély érzésű embereket?
- Kinek, hogy köszön a 3-4 éves gyereke, mondjuk egy pénztárosnak, ha épp odaérünk? Köszön egyáltalán?
- Miért állítják meg mindig a pénztárosok a szalagot?