Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás csirkemáj sütve recept

Fokhagymás csirkemáj sütve recept

Elkészítési idő 65 perc

A Fokhagymás csirkemáj sütve hozzávalói:
60 dkg csirkemáj
80 dkg tisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint:őrölt majoránna
oregáno
őrölt fűszerpaprika

A sütéshez: mangalicazsír
vagy napraforgó olaj.


A Fokhagymás csirkemáj sütve elkészítési módja:
A burgonyát hasábokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és szintén főzzük kb 5 percig majd leszűrjük és a burgonyához keverjük,Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, majd beletesszük a keveréket .A tisztított fokhagymát vékonyra vágjuk és folyékony zsiradékba keverjük a fűszerekkel együtt majd a burgonyára és a májra öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük, de sütés közben 1-2 alkalommal átforgatjuk hogy minden részen jól átsüljön.

Az időszakhoz illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Könnyü, olcsó és gyors vacsora.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás csirkemáj sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook