Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Stifado- Hagymás, paradicsomos hússzelet - (GÖRÖG étel) recept

Stifado- Hagymás, paradicsomos hússzelet - (GÖRÖG étel) recept

A Stifado- Hagymás, paradicsomos hússzelet - (GÖRÖG étel) hozzávalói:
- 1 kg borjúlapocka
- 1 hagyma
- 1 1/2 dl száraz vörösbor
- 1 1/2 dl olívaolaj
- 4 érett paradicsom
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 babérlevél
- só
- 1 kg gyöngyhagyma


A Stifado- Hagymás, paradicsomos hússzelet - (GÖRÖG étel) elkészítési módja:
Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben feloldott paradicsompürét, a fűszereket és 1/2 dl forró vizet. Fedjük le és lassú tűzön pároljuk 1 1/2 órán keresztül. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát és főzzük még egy órát.

Ízesíthetjük még fokhagymával és rozmaringgal.


Kategória: Húsételek receptjei


A stifado- hagymás, paradicsomos hússzelet - (gÖrÖg étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook