Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenót-torta recept

Spenót-torta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Spenót-torta hozzávalói:
hozzávalók 4 főre
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
50 dkg fagyasztott parajpüré
2 tojás
2 dl tej

fél kk őrölt bors
15 dkg reszelt sajt
fél kk provence-i fűszerkeverék


A Spenót-torta elkészítési módja:
A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük. Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.) Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.) A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük. Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Lehet leveles tészta alappal is csinálni, és kockázott sonkát, vagy virslit rakni a spenótra, és reszelt sajt. Igy gyorsabb.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenót-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook