Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenóttorta recept

Spenóttorta recept

A Spenóttorta hozzávalói:
Tészta:
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém (vagy friss foghagyma passzírozva)

7 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Töltelék:
4 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg leveles, főtt paraj (lehet mélyhűtött, de leveles legyen)
2 tojás
3 púpos evőkanál mascarpone

fél kk. őrölt bors
20 dkg reszelt sajt


A Spenóttorta elkészítési módja:
A spenótot kiengedjük és összekeverjük a felvert tojásokkal, 15 dkg reszelt sajttal, mascarponéval. Frissen őrölt borssal, sóval és fokhagymával ízesítjük ezt a tölteléket. A burgonyát közben héjában megfőzzük, és még melegen összetörjük. A liszttel, olvasztott vajjal, kis sóval, fokhagymakrémmel és a sütőporral összekeverve kis víz segítségével lágy tésztát készítünk. A tésztát egy kerek üvegtálban (kb. 24 cm. átmérőjű) szétterítjük, miután vajjal illetve margarinnal vastagon kikentük, úgy hogy az edény falára is kerüljön tészta. Ebbe a „kéregbe” terítjük szét a spenótmasszát és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Elkészíthetjük spenót pürével is, ha nem sikerül leveleset beszerezni.

forrás: ízekasztala


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenóttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook