Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenót, ahogy még apuka és a gyerkőc is szívesen megeszi! recept

Spenót, ahogy még apuka és a gyerkőc is szívesen megeszi! recept

Elkészítési idő 20 perc

A Spenót, ahogy még apuka és a gyerkőc is szívesen megeszi! hozzávalói:
Négy személyre:

egy doboz fagysztott krémspenót
3 db kifli
tej

étolaj
fokhagyma
pirospaprika
liszt


A Spenót, ahogy még apuka és a gyerkőc is szívesen megeszi! elkészítési módja:
A kifliket karikákra vágjuk és beáztatjuk, annyi tejbe, hogy jól teleszívják magukat a kiflik. Odatesszük főni és beleöntjük a felengedett spenótot, ízlés szerint megsózzuk és jól összekeverjük. Felforraljuk és közben kevergetjük, ha túl sűrűnek találjuk tehetünk hozzá még tejet. Mikor már majdnem megfőtt rántást készítünk: pár evőkanál étolajon apróra vágott fokhagymát pirítunk és pár evőkanál lisztet szórunk bele, amit barnásra pirítunk, majd pirospaprikát szórunk bele, éppen hogy csak színe legyen és azt is megpirítjuk. Ezt óvatosan a spenóthoz keverjük és még öt percig főzzük. Kész!

A kiflitől és a tejtől sokkal lágyabb íze lesz a spenótnak, a rántástól pedig pikáns lesz!
Tükörtojással és/vagy sült virslivel tálaljuk!
Fini!
(Nagymamám anno még a tojást is beleütötte a spenótba, és jól elkeverte benne, így főzte meg. Nem kellett külön a tükörtojás sütéssel bajlódni!)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenót, ahogy még apuka és a gyerkőc is szívesen megeszi! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook