Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spaghetti Carbonara recept

Spaghetti Carbonara recept

Elkészítési idő 20 perc

A Spaghetti Carbonara hozzávalói:
50 dkg spagetti
2 kissé összetört, egész foghagymagerezd
0,6 dl exraszûz olívaolaj
18 dkg kockára vágott, füstölt pancetta (császárszalonna) vagy bacon
4 friss tojás
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint


A Spaghetti Carbonara elkészítési módja:
A spagettit nagy fazék sós, forró vízben fôzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Serpenyôben, közepes tûzön, az olajon pirítsuk a foghagymát és pancettát (császárszalonnát), amíg aranyszínû lesz, de még nem ropogós. A serpenyôt húzzuk félre és szedjük ki a foghagymát. Keverôtálban verjük fel a tojást a parmezánnal, illetve a sóval, amíg jól elkeveredik. tegyük félre. Csepegtessük le s tésztát és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a tojásos keveréket és rázzuk össze. A pancettát tegyük vissza a tûzre 1 percre. A forró olajat és a pancettát öntsük a tojásos tésztára és alaposan rázzuk össze. A tetejét szórjuk meg bôségesen fekete borssal és tálaljuk.

A la carbonara klasszikus római recept. A trükkje az, hogy a forró tésztát nagyon gyors mozdulatokkal kell a tojással összerázni, és azonnal kell tálalni.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A spaghetti carbonara elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook