Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spagettiropogós recept

Spagettiropogós recept

A Spagettiropogós hozzávalói:
2 főre
10 dkg spagetti
1 kisebb tojás
1 kisebb tojás fehérje
maréknyi parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 ek finomra vágott petrezselyem
chilipehely/ chiliszálak

frissen tört fekete bors
olívaolaj


A Spagettiropogós elkészítési módja:
1. A spagettit bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. 2. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, chilit és sózzuk-borsozzuk. 3. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába. 4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe, egyszerre csak kettőt-hármat. 5. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot. 6. Hasonlóképpen járunk el a maradék tésztával


Kategória: Tésztafélék receptjei


A spagettiropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook