Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sóskaleves, tojással recept

Sóskaleves, tojással recept

A Sóskaleves, tojással hozzávalói:
15-20 dkg pucolt sóska
3dkg zsír (olaj)
1 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
csipetnyi cukor
4 egész tojás
só.


A Sóskaleves, tojással elkészítési módja:
A zsírt megforrósítjuk hozzáadjuk a sóskát és a pici sót, és a fedő alatt addig pároljuk míg pépszerű nem lesz. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiségével összekeverjük, a sóskára öntjük és jól összefőzzük. A tojásokat a levesbe engedjük egyenként óvatosan 4-5 percig még főzzük, amíg a tojásfehérje megalvad. (aki szereti ha kemény a sárgája a főzés idő valamivel több) Óvatosan megkavarjuk, hogy aljáról felváljon, 1-2 csipet cukrot tehetünk bele. Ha kevés a tojás akkor keményre főzzük és felkockázzuk. A tojás el is maradhat helyette pirított kocka kenyeret teszünk bele tálaláskor.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sóskaleves, tojással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook