Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyaleves(zelleres) recept

Burgonyaleves(zelleres) recept

A Burgonyaleves(zelleres) hozzávalói:
50 dkg burgonya,
25 dkg zeller,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt
1 teáskanál piros fűszerpaprika,


A Burgonyaleves(zelleres) elkészítési módja:
A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, majd egyforma kis kockákra aprítjuk. A hagymát hámozás után finomra vágjuk (jobb ha reszeljük). A hagymát a forró olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal ráöntök egy evőkanál vizet, és beletesszük a zellert meg a burgonyát. A tűzre visszahúzzuk, egy-két percig kevergetjük, ezután bő 1 liternyi vízzel felöntjük. Befedjük, és puhára főzzük. Ekkor behabarjuk a liszttel és fél dl vízzel simára kevert tejföllel. További öt percig forraljuk, közben kevergetjük. Végül a finomra metélt petrezselymet meg a cukrot is belekeverjük, de ezzel már nem forraljuk.

Ha a zellert nem szeretjük, akkor nélküle is nagyon finom levest kapunk úgy, hogy az olajon a lisztet megpirítjuk és rátesszük a reszelt hagymát, egy kicsit összeforgatva dinszteljük, majd a burgonya következik, ezt is dinszteljük egy kicsit, összevágott petrezselymet teszünk rá és pirospaprikát, felöntjük vízzel és sózzuk. Zöldpaprika, paradicsom és egy kis csokor petrezselyemmel főzzük készre, de el is maradhat ha nincs kéznél. Mikor megfőtt a krumpli, kész tejfelt teszünk bele, amivel már nem forraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyaleves(zelleres) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook