Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Sós rudacska recept


Elkészítési idő 40 perc

A Sós rudacska hozzávalói:
56 deka finom liszt
10 deka zsír
10 deka vaj
csipet só
2 tojás
2-3 deka langyos meleg tejben felolvasztott élesztő
tejföl
köménymag


A Sós rudacska elkészítési módja:
56 deka finom lisztet, 10 deka zsírral és 10 deka vajjal táblán dörzsöljük össze, aztán adjunk hozzá egy csipet sót, 2 tojás sárgáját, 2-3 deka langyos meleg tejben felolvasztott élesztőt, és annyi tejfölt, hogy kemény rétestésztává gyúrhassuk. Ha jól kidolgoztuk, akkor nyújtsuk el fél kisujjnyi vékonyra, vágjuk el egy ujjnyi vastag hosszúkás rudacskáknak, és ott a táblán kenjük meg tojással és a tetejét szórjuk meg köménymaggal. Aztán rakjuk tepsibe, hagyjuk kelni s ha megkelt, rendes jó tűznél süssük meg szép halványpirosra.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , nov. 22. 14:06
A sós rudacska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook