Sós pogácsa recept

A Sós pogácsa hozzávalói:
50 deka liszt

20 deka zsír

2 deka élesztő

2 deci tejföl

2 tojás sárgája

tej


Sós pogácsa

A Sós pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kanál cukorral és 1 deci langyos tejjel. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk ,2 deci tejfolt ,2 tojás sárgáját és annyi tejet adunk hozza ,hogy rétes keménységű tésztát kapjunk. Fel óráig pihentetjük, ujjnyi vékonyra elnyújtjuk es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Egy tepsit kizsírozunk ,beletesszük a pogácsákat tojás sárgájával megkenjük ,megsózzuk, tehetünk rá kömény magot is. Elő melegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook