Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sörgulyás bográcsban recept

Sörgulyás bográcsban recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sörgulyás bográcsban hozzávalói:
1 kg tisztított burgonya
50 dkg gomba
1 liter világos sör
2 db húsos zöldpaprika
2-3 db paradicsom
2 fej hagyma
15 dkg szeletelt császárhús
1 evőkanál ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
késhegynyi őrölt gyömbér, só


A Sörgulyás bográcsban elkészítési módja:
Felhevíttet bográcsban süssük zsírjára a csíkokra vágott császárszalonnát, tegyük hozzá a megtisztított, felaprózott hagymát és addig kevergessük, míg üvegesre fonnyad. Mossuk meg a gombát, vágjuk nagyobb szeletekre, majd addig pároljuk, míg a leve elfő. Közben adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a fűszerpaprikát, az összezúzott fokhagymát. Aztán a felszeletelt paprikát és a fűszereket is hozzákeverjük. Ekkor öntsük rá a sört és még 1 l vizet. Lassú tűzön főni hagyjuk. Nagyjából 10 perccel a leves elkészülte előtt, adjuk hozzá a paradicsomot.

Természetesen sör társaságában, friss, puha kenyérrel fogyasszuk. :))


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sörgulyás bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook