Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Segítséget, jótanácsot kérnék fejtetvesség esetére fórum

Segítséget, jótanácsot kérnék fejtetvesség esetére (beszélgetős fórum)


2010. jún. 18. 18:49
A régi típusú vegyszeres tetűirtók nem tesznek jót a fejbőrnek, és idővel ráadásul a fejtetvek is hozzászoknak, így elveszítik hatásosságukat. Keressétek a mechanikus elven működő, új generációs szereket (pl. Neemoxan, Rausch), ezekkel szemben nem alakul ki rezisztencia, és nem teszik tönkre a fejbőrt sem. A fejtetvesség MEGELŐZÉSÉRE ne használjatok tetűirtót - erre jó a Fűzfakéreg sampon!
2010. máj. 3. 19:35
Megelözni a tetvességet vegyszerekkel nem ajánlott. Nem bizonyított, hogy valóban megelözhetö-e viszont növeli a tetevek ellenállóképességét a vegyszerek ellen. A mechanikus eltávolítás (serkefésü) bizonyult a leghatásosabb és legbiztonságosabb módszernek.
2010. máj. 3. 19:32

A törvény elöírja az intézményeknek, hogy gondoskodniuk kell arról, hogy a fertözés ne terjedjen. Azt viszont nem írja elö a törvény, hogy hogyan. Kár, hogy mindjárt a szülökre mutogatnak és ezzel sok embert bántanak és megsértenek, szégyenbe hozzák.

A holland példa mutatja, hogy ezt máshogyan is lehet. Ha a tetvesség felüti a fejét egy gyermekintézményben akkor az intézmény egy brossúra segítségével tájékoztatja a szülöket, hogy mit kell tegyenek, hogy az ö gyermekük ne kapja el. Önkéntes szülök (anyukák) vizsgálják át a gyerekeket az iskolában. Az iskola gondoskodik zárható zacskókról amikbe a gyerekek kabátját táskáját teszik, hogy a tetvek ne másszanak át a másik gyerek kabátjára. Nem mutogatnak a másikra, hanem tanácsot adnak. Minden háztartásban megtalálható a serkefésü amivel a szülö minden nap alaposan átfésüli a gyermeke(i) haját legalább 14 napon keresztül. Senki sem örül a fejtetvességnek, de csak közös erövel küzdhetö le.

24. boszorka42 (válaszként erre: 1. - skate77)
2010. jan. 13. 20:08

Szia! Nálunk is volt a gyerekeknek. Én is a pedexet vagy pedex extrát használtuk.Megmostam a hajat jól megtöröltem és utána kentem le és reggelig be volt kötve a gyerek feje úgy aludt.

Az ágyneműt kimostam de a mosópor mellé még öntöttem egy kis tetű irtót is. Még kitaláltam azt is hogy kis permetezőbe öntöttem szert és befújtam vele a gyerek sapkáját a kabát gallérját kapucniját és hál istennek még ebbe a tanévbe volt a hajukba.Az ágyat is befújtam egy BIO_KILLnevű gazdaboltban kapható bolha hangya tetű poloska stb... irtóval.Nekünk ez így bevált próbáld ki.

2009. aug. 31. 17:16

Mennyit változik a világ!

Amikor az én fiam ovis volt, náluk is volt agy kisfiú, aki behozta a bogarat. Mi pont betegek voltunk, amikor mentünk újra oviba egy kislány mesélte, hogy a Zalán hajába hangyák vannak......

A fiam nem mehetett be addig, amig nem mutatták meg, hogy a kisfiú nincs itt, és fertőtlenítve van minden.

Zalán akkor mehetett oviba ismét, amikor vitte a védőnő igazolását, hogy tiszta a feje. Mi megúsztuk. Ezek szerint ma a személyiségi jogok védelme miatt ismét elterjed a tetü.

2009. aug. 31. 14:53
Én is Pedexezem őket! De sajnos elég 1 gyerek, akit nem kezelnek,máris visszajön a dög. " évvel ezelőtt egy teljes tanévet csináltunk úgy végig, hogy minden hétfőn este (aznap volt úszás, ezért nem vasárnap) mind3 gyerekem fejét lekentem. Minden héten! Mert ha 1 hét kimaradt, visszajött!
21. uracsvivi (válaszként erre: 20. - skate77)
2009. aug. 31. 14:34

Nem szabad lemosni.

1.megmosod

2.ecetes víz

3.zacsi a hajra

4.kiszedni a serkét

5.bekenni és rajtahagyni.

A védőnő nekem így mondta és azóta is csinálom suliszezonba akár kell akár nem.Persze ha nincs benne akkor a serkeszedés elmarad.Olyan két hetente ismétlem egész ősszel télen.

20. skate77 (válaszként erre: 19. - uracsvivi)
2009. aug. 31. 14:28

Ugye? Én is azt hallottam egy felől, hogy csak a fejben élnek meg, de más meg a lelkemre kötötte az ágynemű fertőőtlenítését is. most akkor mi az igaz?


Én is próbáltam a neemoxant, de nekünk attól is, mint eddig majd mindtől ugyanúgy visszajött,de mint kiderült lehet hogy rosszul csináltam, mert én mindíg lemostam.

2009. aug. 31. 14:23

Szia!

Hát mi is átestünk már ezen sajnos.

Én úgy csináltam hogy megmostam a csajszi haját rendesen aztán ecetes vizzel leöblítettem és zacsit húztam a hajára úgy 20 percig.Az ecet azért kell mert attól csúszós lessz a haj és könnyebben ki lehet szedni a serkét a hajból,és nem is szeretik a dögök az ecetet.Miután kiszedtem a hajából a serkét Neemoxannal kentem be neki.Ez egy balzsam,nekünk csak ez jó mert allergiás a lányom és csak ezt használhatom de nekünk be is vált.Kb 1800 ft körül van az ára.Több alkalomra elég.

Az ágyneműt én is cseréltem fertőtlenítettem de álítólag fölösleges mert csak a fejen élnek meg ezek a dögök amúgy elpusztulnak.

2009. aug. 31. 14:13

Köszönöm csajszik!:)


Az ágyneműt minden kezelés után áthúzom, a sajátomat is mert már azzal ijesztgettek, hogy bennem is lehet de nincs hála, de biztos ami biztos.

2009. aug. 31. 14:02
Aki normálisan neveli a gyerekét-én konkrétan 4-et-annak ezek szerint nincs beleszólása,csakhát szegény gyerekeknek is volna joga játszani délutánonként,nem végigülni a tetűvel járó tortúrát...De sajnos ezen nem tudunk változtatni...
16. Pné Veronika (válaszként erre: 15. - djeanett)
2009. aug. 31. 13:59

Na ez az, a MI személyiségi jogaink hol vannak? :-(((

Ez olyan, mint amikor a rabló bemegy hozzád és ha megtámadod, még te húzod a rövidebbet... Mert neki jogai vannak...azt, hogy neked mihez van jogod?! Kit érdekel...:-(

2009. aug. 31. 13:55

Éppen mi is ebben a helyzetben vagyunk,mi a pedex-et használjuk,literes kiszerelésű,alaposan bekenem,nejlonzacskót húzok a fejére szegénynek kb 10 percre,lemossuk a haját és már akkor hullanak ki a tetvek!!Viszont a serkék ellen nincs szer ami azokat kiírtaná,azokat sajnos ki kell húzgálni!Nekünk van tetűfésűnk,de a serkéket jobb sztem kihúzgálni.Hetente kentük mindíg vasárnap oviszezonban,így ha vlt is esetleg 1 benne azt kiírtotta és nem szaporodott.Most viszont áthozták a barátok megint és sajnos serkéket is találtam.(


Az óvodában egyébként azt mondták,hogy nem zárhatják ki a gyereket és a védőnő sem tud mit csinálni,csak figyelmeztetni.Mi tudtuk ki a hordozó,szegénynek a szülei nem sokat vergődnek vele,ezért a csoporttal megbeszéltük,hogy viszünk nekik tetűirtót+fésűt,de az óvónő azt mondta nem lehet mert ez is sérti a személyiségi jogait!!!!!!

Na ettől viszont én petéztem le,egy-két felelőtlen szülő miatt szívunk állandóan:((

14. Pné Veronika (válaszként erre: 13. - a0c1361e44)
2009. aug. 31. 13:50
Tényleg, az ágyneműt el is felejtettem...Igazad van...A köjálos dolgot nem tudom, passz...
2009. aug. 31. 13:49

És az ágyneműt, stb-t is mosd ki!

Egyébként úgy tudom, hogy a tetves gyerekeket elküldik a köjálhoz fertőtlenítésre, és amíg az orvos nem ad igazolást nem mehet oviba.

12. Pné Veronika (válaszként erre: 9. - skate77)
2009. aug. 31. 13:46

Az benne a jó, hogy ez a szer nem büdös...

Azért írtam, hogy így csináltam, mert ez bevált. A tájékoztatón sem így van, de én nem bíztam a véletlenre... Nem kell lemosni. Mivel az én boszikámnak hosszú haja van, alaposan be kellett kenni és hogy ne "fázzon a feje" hajszárítóval megszárítottam neki. A patikában van olyan fésű, amivel ki lehet fésülni a hajából, kimondottam "tetűfésű", de szerintem egy sűrű tupir fésűvel is megoldható.

11. Myrthil (válaszként erre: 8. - skate77)
2009. aug. 31. 13:44
Nagyon sűrű fésűvel fésüld át tincsenként. Akkor fenn akadnak...
10. skate77 (válaszként erre: 6. - Myrthil)
2009. aug. 31. 13:43
Igen. Ezek a személyiségi jogok, joga van, hogy ne tudja meg senki, hogy ő tetves, de akkor legalább szóljon négyszemközt, hogy gáz van. Nagy kitolás, és ti tudjátok, hogy mennyi kínnal jár.
9. skate77 (válaszként erre: 7. - Pné Veronika)
2009. aug. 31. 13:42
Kétnaponta kenni, és nem lemosni tíz napig? Lehet hogy itt rontottam el mert én kentem és mostam, és szárítás után újra lekentem, de a következő "nagykezelést" ismét hajmosással zártuk. Akkor magyarul bűzössé kell tenni a hajat, hogy megszabaduljunk tőle.
8. skate77 (válaszként erre: 4. - Pné Veronika)
2009. aug. 31. 13:39
Köszönöm. Ez a megelőzés, és ha benne van? Az a mód mint régen, hogy kézzel kell kihúzkodni? Nincs olyan módszer ami nem ennyire időigényes, mert annyira unja a gyerek, meg sír, hogy nagyon, mire végzek szinte teljesen kikészül szegénykém.
7. Pné Veronika (válaszként erre: 5. - skate77)
2009. aug. 31. 13:36

Ne izgasd magad, a tetű a tiszta helyet szereti...Nem marad meg a koszos hajban, talán ez is a baj...

Mondom, mi 2 naponta lekezeltük és nem mostam meg a haját csak 10 nap múlva...Kínszenvedés mire megszabadulsz tőle, de mindent a siker érdekében.:-)

2009. aug. 31. 13:27

Szia!


Régen nekem is hosszú, sűrű hajam volt, ahogy a tesómnak is, és a húgom óvodájában tetves volt valaki.

Személyiségi jogokra hivatkozva nem mondták meg, ki az, de persze ki lett derítve. Az egyik tanárnőnek a lánya volt, aki jó barátnője az óvónőnek, ezért inkább lapítottak, és nem szóltak senkinek. Persze pár nap alatt szinte minden gyerek összeszedte...

Mivel anyu nem akarta, hogy én vagy a húgom elkapjuk, bement a gyógyszertárba, ott vett valamilyen készítményt. Nem emlékszem a nevére, csak arra, hogy nagyon büdös volt. Minden nap hajat kellett mosni, és utána azzal kente át a hajunkat. Aztán nagyon sűrű fésűvel átfésülgette tincsenként, naponta többször. Emlékszem, borzasztó volt, hogy mentem volna tanulni, de nem lehetett...

Nem is kaptuk el. :)

Szóval ne add fel. Szerintem egy bő hét alatt sikerülhet kiszedni belőle mindet. :)

2009. aug. 31. 13:17
Az az igazság hogy beszéltem velük, akkor át is nézték mindet űállítólag, de ez még szünet előtt volt. Akiben volt hazaküldték. De most megint nekem szólni, elég cinkesnek találom, mert azt nem hiszem, hogy az én lányomban van csak, mondhatni elképzelhetetlennek tartom, mert nem olyan körülmények közt élünk.
2009. aug. 31. 13:17
Nittyfor a szer neve egy piros kis 60ml-es dobozban van, nincs rossz illata, bele kell dörzsölni és aztán beszárítottuk a haját. Megelőzésképp 2 naponta megcsináltuk. Szerencsére nem is kaptuk el. Próbáljátok ki... Ja, igen, 925.- ft volt az ára.
3. c95c921ae7 (válaszként erre: 1. - skate77)
2009. aug. 31. 13:08
Szerintem ne hagyd annyiban, hogy valaki folyton fertőz. Ezt nagyon szigorúan kell vennie a helyi védőnőnek és gyerekorvosnak. de leginkább magának az ovinak. Beszélj a vezető óvónővel, meg a védőnővel. Ilyen esetben kötelességük kizárni azt a gyermeket , aki nem hoz igazolást róla, hogy már nem fertőzött. Én nem hagynám..
2. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - skate77)
2009. aug. 31. 13:07
Szia. Még a nyári szünet előtt a mi ovinkban is volt "járvány", személyiségi jogokra való tekintettel nem mondták meg, hjogy ki a fertőző, elvileg, ha kezelik neki elmúlik alapon... Mindegy. Az adatlapomon láthatod a kislányomnak fenékig érő hosszú haja van, mi is megmentettük... Megkeresem és írok... Pillanat.
2009. aug. 31. 13:05
Sziasztok. Eléggé el vagyok keseredve. Segítségeteket kérném, abban az ügyben, hogy kislányom vastag, hosszú hajából milyen szerrel tudnám hathatósan kiölni a fejtetveket. Tudom, hogy eléggé ciki a dolog, de az oviban összeszedi. Ha már egy valakiben van, benne is megjelenik tuti, azt mondják szeretik a haját. Azért mert ápoljuk, mindíg tiszta és illatos? Kipróbáltam már a 300Ft-os szertől a 2200-Ft-ig, de egy hét ovi után a hétvége egyik napja biztos azzal telik, hogy kenem,kezelem, szedegetem, amitől már ő is én is idegbajt kapok, de hétfőn reggel mindíg teljesen tisztán megyünk oviba. Nem tudom mit tegyek. Nagyon felháborítónak tartom, hogy az aki valóban folyamatosan "bogaras" nem foglalkozik a dologgal, nem szól, hogy esetlegesen már megelőzhető legyen a dolog, hanem lapul és a többi gyerek meg fertőződik. Bár sajnos azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az ilyen szülő észre sem veszi, hogy "valami" nincs rendben a gyermekénél. Na mindegy, a lényeg, hogy segítsetek nekem. Javasoljatok légyszi általatok alkalmazott jól bevált szereket, vagy esetleges taktikákat, mert "meg akarom menteni" a lánykám haját. Köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook