Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Segítség... összezavarodtam. Buta vagyok? fórum

Segítség... összezavarodtam. Buta vagyok? (beszélgetős fórum)


15. mikono (válaszként erre: 14. - Mikono)
2012. nov. 20. 21:32
Bár te tudod mit fogadsz meg tanácsnak és mit nem. Én csak a saját tapasztalatom írtam le, miként koptattam le magamról, azokat akik piszkáltak. :)
14. mikono (válaszként erre: 1. - RIn1117)
2012. nov. 20. 21:28

Szia!


Elolvastam a történedet és közben olyan érzésem volt, mintha én írtam volna. Először is: ha ilyen hülyeség miatt öngyilkos leszel, akkor hülye vagy és a gyengeség jele is. Nem sértésből írom.


Engem már általános iskolás koromtól kezdve piszkáltak, kiközösítettek. Fertőzőnek, kíngörcsnek, majomnak és még sorolhatnám miknek. Elküldtem őket melegebb éghaljtara, de az se változtatott semmin, így inkább nem köszöntem nekik, levegőnek néztem őket. Így megunták, a szemükben egy kényes csaj lettem, aki lenézi a többieket. De ez nem érdekelt, csak mosolyogtam rájuk elégedetten és inkább tanultam ahelyett, hogy hülyegyerekekkel foglalkozzak. Az eredménye meg is lett, felvettek abba a suliba, ahova akartam menni.


Középiskolában nem csúfoltak és nem is közösítettek ki, csak ott én nem foglalkoztam a többiekkel. Úgy voltam vele, túl fárasztó lenne az osztálytársakkal foglalkozni, főleg az általános iskolás élmények után. Ha szóltak hozzám válaszoltam, kölcsönösen segítettük egymást, de barátom egy se volt. És nem is érdekelt, hogy lesz-e vagy nem. Ennek ellenére az első szerelmemet a középsikolában találtam meg, annak ellenére, hogy nem törődtem senkivel.


Ezzel az egésszel arra akartam utalni, hogy ne foglalkozz az osztálytársaiddal. Agyilag éretlenek, gyerekesek. Inkább tanulj, azzal beszélj, aki érdemes rá. Ne menj bele a játékukba. Hidd el ha nem foglalkozol azokkal, akik piszkálnak neked is sokkal könnyebb lesz.

Ők is megunják, ha nem foglalkozol velük, tanulj, járj konditerembe. Ne add fel, élt a saját életed és ne az osztálytársaiddal foglalkozz. Hidd el főiskolán jobb lesz, és szerelemre is találsz majd. :)


A matekra meg annyit mondok sok gyakorlás és magántanár. :)

13. kristo_f (válaszként erre: 1. - RIn1117)
2012. nov. 20. 18:37

A 8 osztálybol hátra két és fél éved?


Erős kisebbségi érzésed, gátlásod van

Ezen gyakorlatilag csak valamilyen kényszerhelyzet segithet, ahol nem udsz kitérni, vagy éppen hiába sirod el magad, csinálni kell


Próbáltad egyszer is elküldeni a francba, de keményen, azt aki gúnyolódik veled?

Meglásd pár eset után respektálnak és abbahagyják


Tanulás

Nincs mit tenni, szerezni ekll egy korrepetitort, valami matek szakos egyetemistát

Érettségi elött elég ócskán álltam matekbol. Tanárnő sorozatosan feleltetett és 7db egyest kaptam

Szüleim fogadtak egy egyetemistát, 4-esre érettségiztem matekbol

Nem más ez mint elkezdeni rendszeresen az alapoktol, ha ott a magántanár melletted nem rughatod fel hogy most nincs kedvem tanulni

Nehezen fogod utolérni magad, de menni fog


Ne válts iskolát, harcold ki a magad helyét a csoportban, az osztályban

Ez igy van az élet minden területén, vannak alább és fölébbrendeltek, de el kell érni hogy te legyél feljebb


Nem járok bulizni, nem iszok"


Helytelen! Bulizni és inni/módjával/ kell, mert ez is erősiti a kapcsolatokat


Mi a bánatban nem vag jó tornábol?

Szekrényugrás vagy kislabdadobás? :)

Ha nem tudsz rúdra kötélre mászni? Nem tudsz.

Röhögjél a többiekkel együtt a bénaságodon, semmit nem jelent


Az idő meg rohan és majd jelentkeznek a fiuk/férfiak is

Minden zsáknak van foltja :)

Nem lebecsülve ezeket a problémádat, a többi hülyeség!

Légy határozott, ennél csak jobb lehet

2012. nov. 20. 18:16

Igen, nekem is az jutott eszembe, hogy sokan nem tudták volna így megfogalmazni, amit mondani akarnak, ahogy te, így hajlamos vagyok azt gondolni, hogy pl. magyarból nincs gondod.

A matek sokaknak nehéz, mert elriasztották őket, pedig aztán nem egy ördöngős tantárgy:)

Ha nem jársz sehova, akkor van időd egy-egy feladat fölött elgondolkodni. Elsőre egyszerűbbeket válassz és ha azt megérted, akkor menni fog a többi is. A matek lényege a sok-sok gyakorlás:)

Tesi: én a helyedben elmennék mozogni sulin kívülre. Valami jó sport, ami érdekel vagy csak egyszerűen aerobic, ami fejleszti a mozgásodat és erőt ad a tesi órán kapható kudarcok ellen, mert nem fognak érni ilyenek, ha magabiztosan tudsz mozogni.

Menj szórakozni! Egy ilyen fiatalnak erre is szüksége van!

Olvass sokat, hogy a szókincsed és kifejező készséged fejlődjön!

És nézz híradót is, hogy a világgal kapcsolatos műveltséged is megfelelő legyen.

Hány éves is vagy? 17? Lassan ki fogod nőni ezt a félénkséget, ha odafigyelsz magadra:)


Fel a fejjel és sok sikert a fejlődésedhez:)

2012. nov. 20. 17:13
Meg kell találni a helyed a világban, amúgy meg csak zavartnak tűnsz
2012. nov. 20. 17:12
Hát ööö az ember az aminek hívja magát szal én mit rjak erre? :D
9. a362b29577 (válaszként erre: 1. - RIn1117)
2012. nov. 20. 17:11
Hány néven nyavalyogsz itt? Cselekedni kellene ehelyett. Pötyögd be a keresőbe, hogy tanulási módszerek, és állj neki!
2012. nov. 20. 16:41
Kíváncsi lennék arra,hogy akik téged bántanak és becsmérelnek,hogyan tudnák ezt megfogalmazni amit most te itt leírtál.Hidd el,sokkal értékesebb,és értelmesebb vagy mint ők.Fel a fejjel!
2012. nov. 20. 16:32
Ha kikerülsz ebből a suliból, akkor tiszta lappal fogsz indítani a szerelemben is:)De addig is, tudod, mennyit fogsz változni??!! Hónapok leforgása alatt is akár:)TAPASZTAlAT!!:)
6. 5146e98818 (válaszként erre: 5. - RIn1117)
2012. nov. 20. 16:05
Az írásod alapján nem tűnsz se butának, se tehetségtelennek. Csak meg kell találnod a helyed a világban.
2012. nov. 20. 16:01
Hát... 2 és fél évem van hátra... Iskolát akarok majd váltani, a következő évre... Mivel a másik iskolában ott van a legjobb barátnőm, aki támogat, mellettem áll, és segít nekem mindenben. Plusz elfogad olyannak, amilyen vagyok... Akáhányszor nem sikerül valami, dolgozat, akármi... egyre kevesebb lesz az önbizalmam... és odaáig jutottam, hogy úgy vagyok vele, hiába tanulok, úgyis hülye vagyok, és nem ragad meg, nem értem meg.. Fáj, hogy ilyen emberek vesznek körül... több társamat kibeszélik, és bántják... Én bármikor segítenék nekik, ellentétes helyzetben nem tennék meg ugyanezt... Szerelmi csalódás is ért... És felgyülemlett bennem az elmúlt 11 éve, amióta szenvedek... Azért gondolom azt, hogy nem lesz szerelmem se, mert kinek kell egy csendes, visszahúzódó ember, akit mindenki piszkál? Belefáradtam már... Ez okozta nálam, hogy összezavarodtam, és jelenleg tisztában se vagyok azzal, hogy fiú vagyok-e vagy lány... Az étkezésem rendszertelen, és keveset alszok, ami azt eredményezte, hogy tanulásra sem vagyok képes, és csak nézek magam elé... Persze, ez fordult elő tesi órán is, és innen ered egyészt az, hogy hülyének néznek. Röhögnek rajtam... Nem érdekel, de rosszul esik...
2012. nov. 20. 15:56

Szia!:)


A leírásodból ítélve, egyáltalán nem vagy buta, sőt, nagyon értelmes!!!Azt kéne megkeresni, mi a baj?! Nem szeretsz tanulni? (nem is kell szeretni:)). Motivációk? Pl. mennyi idős vagy? Mi "leszel, ha nagy leszel?" Matek egy mumus tárgy...nincs olyan osztálytársad, aki jó benne? Cserébe biztos tudsz valamiben segíteni neki! Ha nem tanulás, akkor valami hobbi!! Így barátkozhatnátok is, és "megismerne", rájönne, hogy milyen értékes vagy!Ha ez vigasztal, tesiből én is mindig gyenge voltam, volt, hogy kinevettek. Na és?????? Kik ők??:) Amúgy...ha az osztály 90%-a cigizik, nem is tudom, kinek kéne elgondolkodnia, nekik, vagy Neked. Na de itt most nem ez a téma!

Öngyilkosságot felejteni el, mert én kólintalak popsin!!!Még ilyen butaságot!!!Csak azért, mert pár ember úgy áll Hozzád! Ne nekik akard először megmutatni, hanem magadnak! Ha belül azt mondod: meg tudom csinálni, a próbálkozásnak meglesz az eredménye, amit fognak ők is látni, nem kell bizonygatni! És a rossz gondolatokat töröld is ki!Mert, ha mindezeket elhiszed, akkor tényleg bevonzod!

2012. nov. 20. 15:49

Ne keseredj el, a világ sajnos ilyen!

Ne add fel, azt a kis időt ami visszavan még a suliból, még féllábon is kibírod!

Utána kilépsz az igazi életbe, és nevetni fogsz az összes buta sértésen! Ne izgulj, a szerelem is biztos rád fog találni előbb-utóbb!

Soha ne add fel, fő a pozitív hozzáállás!!!!!!!

2. 23fb4c6db7 (válaszként erre: 1. - RIn1117)
2012. nov. 20. 15:48

szia..


na..ha mindez ilyen szépen megfogalmazódott benned akkor jó úton haladsz.


értékeld magad..ne mondogasd,hogy buta és béna vagy..miért is lennél az?ha többre vagy képes és úgy is érzed menni fog!

az,hogy most a tesi meg a matek nem erősséged nem a világ..rukkolj elő azokkal amikben erős vagy..ott csillogtasd az elméd..


amiben meg gyengébb vagy korrepetáltasd magad..a matekot érteni kell..nincs olyan valaki az ismerőseid között aki emberi nyelven el tudná magyarázni neked?

2012. nov. 20. 15:42
Kiskorom óta kapom a bántásokat, mind fizikailag, mind lelkileg, ami a tanulásom rovására is ment... Mindenki hülyének néz, mert jelenleg több tantárgyból állok bukásra, és rosszak a jegyeim... Csendes, visszahúzódó lány vagyok...Kiutáltak az osztályból.. Nagyon szeretném megmutatni, hogy igenis többet tudok, amint amennyit kinéznek belőlem, már ha ez így van... Butának érzem magam.. Fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá a tanuláshoz, hogy megragadjon... És rá tudjak jönni például a matematikára hogy hogy kell... A testnevelés óráktól mindig is féltem, az a gyengém... Béna vagyok ebből, ezért is néznek hülyének, és mondanak rólam minden negatív dolgot a hátam mögött, de van, hogy előttem is... Nem igazán állnak szóba velem... Egyetlen egy barátnőm van, akiben nem bízhatok meg, mert ő sem igaz barátom, csak azért van velem, mert én nem hülyézem le, nem piszkálom, nem röhögöm ki, és segítek neki lelkileg... De ő is bármikor hátba támadhat, és kibeszélhet... Szeretném ha meglepődnének rajtam, és szeretnék jó tanulmányi eredményt elérni. Nem járok bulizni, nem iszok, és nem cigizek, ellentétben az osztály 90%-ával... Mit tegyek? Az öngyilkosság gondolta megordult a fejemben, de nem lehetek ennyire önző, itt a családom, akik szeretnek bármilyen is vagyok... És ha megtenném, amit nem szabad, az csak gondot okozna nekik.. Nincs önbizalmam.. értéktelen, unalmas, semmirekellő embernek tartom magam.. Úgy érzem barátom, férjem, családom se lesz soha...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook