Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítség, összemostam egy fehér felsőt és szürke lett! Mit tegyek? fórum

Segítség, összemostam egy fehér felsőt és szürke lett! Mit tegyek? (tudásbázis)

márc. 6. 13:29

A neten találtam.

Van egy erősebb, de sokszor nagyon hatásos mosodai trükk, amit sokan használnak, amikor a fehér ruha elszürkül vagy más ruha megszínezi.

Mosogatógéptablettás módszer

Engedjen egy lavórba forró (de nem lobogó) vizet.

Tegyen bele 1 mosogatógép tablettát.

Várja meg, amíg teljesen feloldódik.

Tegye bele a felsőt.

Áztassa 2–3 órát.

Utána tegye be a mosógépbe és mossa ki normál programon.

A mosogatógép tablettában vannak fehérítő és zsíroldó anyagok, amelyek sokszor kiszívják a beszürkült színt a ruhából.

Még egy fontos trükk

Ha most azonnal kezeli, nagy eséllyel visszafehéredik. Ha megszárad és napokig úgy marad, nehezebb lesz.

A csipke miatt

Mivel csipke is van rajta:

ne áztassa túl forró vízben,

és ne hagyja egész éjszakára, mert a csipke érzékenyebb.

Jó hír: ha nincs rajta minta, általában sokkal könnyebb visszafehéríteni.

márc. 6. 11:35

Ha nem sikerül a fehérítés, hivd fel és mondd el neki, mi történt. Bárkivel megeshet. Elmehetnétek együtt egy hasonló felsőt venni neki, amit te fizetsz. Utána beültök egy kávéra és jót beszélgettek. :)

Hátha megoldódik könnyen az egész, ne stresszeld magad.

8. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 6. 11:32
Nézd meg mennyibe kerül most egy olyan felső és fizesd ki neki. Minimum.
márc. 6. 11:26
Nekem még semmit nem sikerült visszacsinálnom, amivel ez megesett. Utólag könnyű, de kölcsön dolgot máskor ne tegyél a gépbe, kézzel öblítsd ki, valószínűleg úgyis kimosná aki visszakapja. Nézd meg, lehet-e még kapni, és vegyél helyette egy újat, vagy vinteden keress rá 😅
márc. 6. 11:19
Annyit tudok mondani, hogy ha klór-tartalmúval mosod, akkor a csipke besárgulhat.
márc. 6. 11:13
klór
márc. 6. 11:02
Annyira idióta vagyok.
márc. 6. 11:00
Mosószóda, szódabikarbóna, hidrogén-peroxid pl próbálkozz ezekkel, de nem biztatlak, hogy 100%-ra megoldja. Ha sikerül, utána napra tedd száradni.
márc. 6. 11:00
Vanishba próbáld áztatni, esetleg átlátszó függönyre való fehérítővel mosni. De nem áltatlak, szerintem nem igazán lesz teljesen fehér. Főleg a csipke makacs. :(
márc. 6. 10:44
Hogy csináljam vissza? Mibe kell áztatni? Lehet még fehér? Nem az enyém a felső és vissza kell majd adnom. Minta, figura nincs rajta szerencsére, de van rajta egy fehér csipke réteg is, az is szürke most. Mit csináljak??????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook