Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sárgarépás céklasaláta recept

Sárgarépás céklasaláta recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sárgarépás céklasaláta hozzávalói:
3 db sárgarépa
1 db cékla
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál római kömény
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A Sárgarépás céklasaláta elkészítési módja:
A sárgarépákat meghámozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, roppanósra főzzük. A céklát megfőzzük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk apróra vágott fokhagymát, a köményt, és kicsit megpirítjuk. (A hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!) Hozzáöntjük a főzött répát, céklát. Megszórjuk pirospaprikával, sóval-borssal ízesítjuk, kicsit összeforrósítjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sárgarépás céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook