Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos-újhagymás csirke recept

Sajtos-újhagymás csirke recept

A Sajtos-újhagymás csirke recept hozzávalói:
40 dkg csirkemell
2 szál nagyobb újhagyma
20 dkg sajt
1 nagy doboz tejföl
1 dl tej
só bors, ízlés szerint
1 pohár (2 dl) rizs
2 db kockasajt


A Sajtos-újhagymás csirke recept elkészítési módja:
1. Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk. 2. A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra. 3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset. 4. Kis olajon megpirítjuk a csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst. 5. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta. 6. A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölös tejet is ráöntjük. 7. A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe, úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. sütési hőfok: 190 °C


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos-újhagymás csirke recept elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook