Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával recept

Fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával recept

A Fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával hozzávalói:
A páchoz:
1 dl citromlé,
1-2 gerezd foghagyma megtörve
1 ek. mustár
1 ek olíva olaj
só és fehér bors
Zöldfűszerek (borsikafű, kakukkfű, oregánó)
Egy csipet római kömény

Fejenként egy fél csirkemellet számoljunk.

A salátához:
1 fej saláta (ízlés szerint fodros, vagy hagyományos)
fejenként egy nagy répa
újhagyma ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 ek. olívaolaj


A Fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával elkészítési módja:
A melleket tegyük a hozzávalókból összekevert páclébe, és egy éjszakán át hűvös helyen, de ne a hűtőben hagyjuk állni. (Hosszabban pácolva azért érdemes a hűtő aljába rakni.)A finoman ízesített melleket rácson, a sütőben, vagy szabad tűz felett süssük át pirosra. Olivával locsolgathatjuk menet közben. Fejenként egy nagy répát reszeljünk le nokedliszaggatón, cseppentsünk rá 1-2 csepp citromlevet és keverjük össze vele. 1 fejes salátát mossunk meg jó alaposan, vágjuk csíkokra és adjok a reszelt répához. Újhagymát vágjunk karikákra és tegyük a salátához, az egészet szórjuk meg friss petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás-fűszeres csirkegrill répasalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook