Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos Karfiolos Pulykamell recept

Sajtos Karfiolos Pulykamell recept

A Sajtos Karfiolos Pulykamell hozzávalói:
4 szelet pulykamell (500 g)
80 dkg karfiol
10 dkg sovány sajt
1 pohár kefir
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió

margarin a kikenéshez


A Sajtos Karfiolos Pulykamell elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és az aljára fektetjük a kissé kivert, sóval, borssal meghintett hússzeleteket. Kevés vizet aláöntünk, alufóliával betakarjuk, és a sütőben puhára pároljuk. Közben a karfiolt sós vízben - vagy gőz fölött - nem túl puhára főzzük. Amikor a hús puha, levesszük a fóliát, a pulykaszeletekre halmozzuk a karfiolt, meghintjük kevés szerecsendióval, leöntjük a kefirrel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos karfiolos pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook