Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott zöldségek recept

Rakott zöldségek recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 400 kcal

A Rakott zöldségek hozzávalói:
40 dkg sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
75 dkg brokkoli
kb 4dl tej
6 tojás
reszelt szerecsendió
2 szelet szikkadt toastkenyér
5 dkg vaj,vagy margarin
őrölt bors


A Rakott zöldségek elkészítési módja:
A sárgarépát felszeleteljük. A rózsákra szedett karfiolt és brokkolit forrásban levő,sós vízben néhány perc alatt (5-10perc) megpároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát is és az egészet készre pároljuk. A zöldségeket ezután lecsöpögtetjük. Egy tűzálló tál közepét brokkolirózsákkal kirakunk. Körérakjuk a karfiolt a sárgarépát és a maradék brokkolit. A tojásokkal elkevert tejet sóval,borssal,szerecsendióval fűszerezzük,és az egészet a zöldségekre öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 percig sütjük,majd rámorzsoljuk a toastkenyeret, eloszlatjuk rajta a feldarabolt vajat,végül 30 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott zöldségek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook