Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Paradicsomos Padlizsán Tofuval recept

Paradicsomos Padlizsán Tofuval recept

A Paradicsomos Padlizsán Tofuval hozzávalói:
4 közepes padlizsán
4 paradicsom
50 dkg natúr tofu
4 szál friss oreganó (szurokfű)
1 csokor petrezselyem
4 szál bazsalikom
2 dl olívaolaj
őrölt bors



A Paradicsomos Padlizsán Tofuval elkészítési módja:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyzőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat, és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra, és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A paradicsomos padlizsán tofuval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook