Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombafejek fokhagymás karfiollal recept

Gombafejek fokhagymás karfiollal recept

A Gombafejek fokhagymás karfiollal hozzávalói:
8 nagy sampinyon gombafej
20 dkg tisztított karfiol
2 dkg margarin
2 dl tej
1 evõkanál liszt
1 evõkanál reszelt sajt
4 gerezd lédús fokhagyma
1 púpozott mokkáskanál só,
ízlés szerint törött fekete bors
késhegynyi reszelt szerecsendió


A Gombafejek fokhagymás karfiollal elkészítési módja:
A megmosott és lecsöpögtetett gombafejeket elõmelegített grillsütõben (vagy gázsütõben) pár percig elõsütöm. Közben a karfiolt apró rózsáira szedem, és kevés sós, forrásban lévõ vízben 5 percig forralom, ezután leszûröm. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd a felforrósított tejjel felöntve, folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem, végül a reszelt sajtot, a fõtt karfiolt és a nyers tojást is belekeverem. A gombák üregét jól megpúpozva beletöltöm a karfiolos mártást, és a töltött gombafejeket tûzálló tálra rakom. Elõmelegített forró sütõben addig pirítom, amíg a színe szép világosbarna lesz.

A gombák tönkjébõl finom leves vagy mártás fõzhetõ.)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombafejek fokhagymás karfiollal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook