Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Sajtos burgonyapüré tepsiben recept

Sajtos burgonyapüré tepsiben recept

A Sajtos burgonyapüré tepsiben hozzávalói:
1 kg burgonya
3 db tojás
2 dl tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
vaj

bors


A Sajtos burgonyapüré tepsiben elkészítési módja:
A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk. Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába. Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.

180 fokon, légkeveréssel, aranyszínűre sütjük, tálaljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A sajtos burgonyapüré tepsiben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook