Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Petrezselymes karfiolpüré recept

Petrezselymes karfiolpüré recept

A Petrezselymes karfiolpüré hozzávalói:
70 dkg karfiol
2 ek. vaj
5 ek olaj
3 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 cs. petrezselyemzöld
1/4 citrom

őrölt bors


A Petrezselymes karfiolpüré elkészítési módja:
Egy nagyobb edényben vizet forralunk, megsózzuk. A rózsáira szedett,karfiolt beletesszük, 12-13 perc alatt puhára főzzük. A vaj felén és az olajon a kockára vágott hagymát finoman megpirítjuk, megsózzuk, majd a ráreszelt fokhagymával átpirítjuk. A karfiol főzővizébe fél percre beletesszük a petrezselymet, majd az egészet leszűrjük, csepegtetjük. Botmixerrel pürésítjük, a vaj másik felével dúsítjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Sült halak mellé kiváló köret.


Kategória: Köretek receptjei


A petrezselymes karfiolpüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook