Sajtkrém leves. Te hogy csinálod? (tudásbázis kérdés)
Én így:
Vajon lisztet pirítok, sózom, borsozom és meleg ! tejjel felengedem, bele öntöm a reszelt sajtot, többféle sajttal a jó, és ízesítem még ha kell. Ételízesítő is finom bele. Pirított kenyérkockákkal tálalom, reszelt sajttal a tetején :)
Hozzávalók:
kb 10 dkg vaj,
kb 1/2 l tej,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
só, bors, szerecsendió,
sajt kb. 10-15 dkg.
Elkészítés:
A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha a vaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokhagyma keserű lesz ha megég! Ezután mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítek. Ezután jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntünk a lisztre, ezzel alaposan elkeverjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha sikerült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, só, bors, szerecsendió. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.
További ajánlott fórumok:
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Lecsó. Te, hogy csinálod?
- Szoktál böjtölni?Te.hogy csinálod?
- Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz?