Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sajtkrém leves. Te hogy csinálod? fórum

Sajtkrém leves. Te hogy csinálod? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 17. 16:50
...beviszem orálisan,majd hagyom lecsusszanni a torkomon...lehet másképp is?
2011. okt. 17. 16:19
én így szoktam csinálni ez bevált, vagy a mindmegette.hu is jók vannak.
4. 04e95f637a (válaszként erre: 2. - C76af62fea)
2011. okt. 17. 13:30
Én is innen lestem :))
2011. okt. 17. 13:28

Én így:

Vajon lisztet pirítok, sózom, borsozom és meleg ! tejjel felengedem, bele öntöm a reszelt sajtot, többféle sajttal a jó, és ízesítem még ha kell. Ételízesítő is finom bele. Pirított kenyérkockákkal tálalom, reszelt sajttal a tetején :)

2011. okt. 17. 13:19

Hozzávalók:

kb 10 dkg vaj,

kb 1/2 l tej,

1 fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál liszt,

só, bors, szerecsendió,

sajt kb. 10-15 dkg.


Elkészítés:

A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha a vaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokhagyma keserű lesz ha megég! Ezután mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítek. Ezután jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntünk a lisztre, ezzel alaposan elkeverjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha sikerült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, só, bors, szerecsendió. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.

2011. okt. 17. 13:18
Sajtkrém leves. Te hogy csinálod?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook