Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lecsó. Te, hogy csinálod? fórum

Lecsó. Te, hogy csinálod? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. júl. 6. 12:10
Sok-sok paprikával, fele paradicsommal, viszont nagyon kis sűrített parival. Tojásosan szereem, teszek bele 7-8 darabot(nagy adagnál), vagy lecsókolbászt (pápait tudom ajánlani) vagy füstlit teszek bele :)
2011. júl. 6. 11:04
Füstölt császárszalonnával és kolbásszal csinálom.
49. f7cd984078 (válaszként erre: 2. - 656f03db60)
2011. júl. 3. 19:32
Sok hagyma, paprika, tojás, kevés paradicsom (nem szeretjük a túl paradicsomos ételeket). Gyakran szoktam rizses lecsót csinálni, abba virslit is karikázok.
48. abeni
2011. júl. 3. 19:22
Én csirkemájjal imádom. De az egészben főtt tojást is szeretem rákarikázni.
47. 07c4794583 (válaszként erre: 46. - Globus)
2011. júl. 3. 17:47
jaja pont most fejtegettem másik topikban, hogy én a finom egészséges halat meg rákot is vajban sisteregtetem meg. nem ilyen fél kanál olívaolaj, hogyisne. se íze, se bűze különben, és még éhes is maradok. :)
46. globus (válaszként erre: 45. - 07c4794583)
2011. júl. 3. 17:45
Naná, különben még túl egészséges lesz, csupa víííz... számtalanszor járok úgy, hogy korai, diétás vacsora után este kilenckor mégis bekajálok egy adag vastagot. Még rosszabbul járok, mintha eleve azzal kezdtem volna :D
45. 07c4794583 (válaszként erre: 44. - Globus)
2011. júl. 3. 17:43
maximálisan egyetértek, én a fokhagymás párolt brokkolira is szeretek szalonnyát pirongatni!
44. globus
2011. júl. 3. 17:41
Kompenzálván a paradicsom és paprika túlságosan egészséges tulajdonságát, ezt az ételféleséget direkt mindig zsírral csináljuk :) Jó sok füstölt szalonnával, hagymásan szervírozzuk a gasztronómia asztalára!
43. a14deb9047 (válaszként erre: 42. - A14deb9047)
2011. júl. 3. 17:35
A szalonnapörc, szalonnabőr, húsosszalonna, lecsókolbász, füstöltkolbász változatok kimaradtak...
2011. júl. 3. 17:34

Az alap: vöröshagyma, paprika, paradicsom, ha van még, akkor cukkini. A fűszerek: só, bors, majoránna, babérlevél, köménymag.

A betét lehet tojás, tarhonya, rizs, nokedli, krumplipüré, vagy natúrban, minden nélkül; csak tunkolni friss, puha kenyérrel.

41. bujuli (válaszként erre: 39. - 3f54929e3a)
2011. júl. 3. 16:06
Saját recept, nálunk csak így hajlandóak megenni a gyerekek: hagyma, paradicsom, paprika, együtt odateszem egy kevés olajon. Külön megpirítom egy kis tarhonyát, felengedem vízzel, majd, amikor megfő, összeöntöm a lecsóval, ízesítem delikáttal, sóval borssal, tejföllel. Finom és laktató, ha kedvem van, még pár tojást is ütök rá.
40. 07c4794583 (válaszként erre: 39. - 3f54929e3a)
2011. júl. 3. 16:05
próbáld meg azt a kis görgőt használni az egereden, ami lejjebb tekeri az oldalt :o)
39. 3f54929e3a (válaszként erre: 38. - 3f54929e3a)
2011. júl. 3. 16:01
Illetve, hogy egy finom receptet.
2011. júl. 3. 16:01
Valaki tudna nekem segitani egy finom lecso elkesziteseben.
2011. júl. 3. 16:00
Lecsó receptet keresek.
2010. ápr. 13. 13:46
Nagyon szívesen:-))
35. c5c40ee1f9 (válaszként erre: 34. - F979700a86)
2010. ápr. 13. 13:43
köszönöm, hogy leírtad:)
2010. ápr. 13. 13:42
Leírom,hogy én ,hogy csinálom.A paradicsomot megfőzöm,átpasszírozom.Visszarakom főni,belerakom a szeletelt paprikát,lassan főzöm.Amikor üveges a paprika teszek bele nátriumbenzoátot,és forrón üvegekbe töltöm a lecsót.Szárazduntszba teszem kb.2 napra.Utána mehet a helyére.Amikor télen megkívánom,csak hagymát dinsztelek és rárakom a lecsót,összefőzöm vele.Nekem még soha nem romlott el lecsó.
33. c5c40ee1f9 (válaszként erre: 32. - F979700a86)
2010. ápr. 13. 13:33

és nem romlik meg? én azértnem mertem tavaly eltenni, mert féltem, hogy megromlik. viszont néha úgy etem volna télen is ifnom lecsót, de paprikát-paradicsomot akkor nem igazán lehet venni,max azt a narancsságra valamit amit paradicsomnak neveznek:)

fagyasztani meg én sem szeretek, mert akkormás íze lesz:S

32. f979700a86 (válaszként erre: 31. - C5c40ee1f9)
2010. ápr. 13. 13:24
Én mindig üvegbe,dunsztba teszem el.A fagyasztott nekem nem ízlik.
2010. ápr. 13. 12:10

ha ősszel majd szeretnék eltenni lecsót, akor fagyasztanikell, vagy elég üvegben a spejzba tenni?

:)

30. ac808a6b30 (válaszként erre: 29. - Ac808a6b30)
2010. ápr. 13. 11:30
Ja, ebben nincs tojás, de lehet, úgyis finom lenne, majd kipróbálom!
2010. ápr. 13. 11:29

Én nem szeretem a lecsót, de megtanultam finoman elkészíteni. Számomra a szerethető lecsó:


Hozzávalók kicsire vágva.

Végén lehintve egy fakanál liszttel, iszonyat finom lesz tőle, krémes, és senki nem jött rá eddig, hogy ezt egy kanál liszt tette vele+ esetleg tejjel (nem tejföllel) felengedni picit! Imádommmm!


Érdemes kipróbálni!

28. f979700a86 (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2010. ápr. 6. 17:46
Egy barátnőm mindig cukros lecsót hozott,melóba.Mindenki az én lecsómat ette,amiben nem volt cukor.Szeretem a lecsót mindenhogy,de a cukrosat nem.Tejfölöset sem ettem még,de kifogom próbálni.
2009. aug. 17. 19:00
Én nem szeretem így sehogy :)
26. cel
2009. aug. 15. 20:30

Mivel érzékeny vagyok a paradicsom és a paprika héjára is, a paradicsomot meghámozom, a vastaghúsú paprikát platnin megsütöm és lehúzom a héját.

A hagymát szeletre vágom, zsiradékon és kevés vízen dinsztelem, erre jön a feldarabolt sült paprika és a paradicsom. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával és készre főzöm. Mind három zöldségfajtából ugyanannyit veszek. Ez egy nagyon lightes változat, viszont érzékeny gyomrúak is ehetik.

2009. aug. 15. 12:04
Most megyek,és lecsót főzök...
2009. aug. 15. 10:29
Szalonnat piritok,annak a zsirjaban karikara vagott hagymat es a felapritott paprikat dinsztelem,amig egy kis levet enged a paprika, utana beleteszem a rizst, amikor mar majdnem megpuhult a paprika es a rizs,akkor teszek bele keves paradicsomot, hogy ne legyen vizes egy kis pirospaprikat, hogy legyen szine es keszre fozom. Esetleg mehet bele tojas, vagy tejfol is.
2009. aug. 14. 21:37
Hagymát pirítok olajban, paprikát és paradicsomot teszek hozzá felvágva, meg paradicsomkonzervet hogy jó savanyú legyen, tojást is ütök rá.
2009. aug. 14. 19:04
olajon pirítok hagymát,aztán rakok rá paradicsomot meg dínsztelem rajta majd jöhet rá a paprika..egy kis fűszerezés majd a legvégén rakok rá felvert tojást..hmm nyami:DXD
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook