Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott csirkemell igen gazdagon recept

Rakott csirkemell igen gazdagon recept

A Rakott csirkemell igen gazdagon hozzávalói:
1 kg csirkemellfilé
25 dkg füstölt fehérpecsenye
20 dkg szeletelt bacon
25 dkg szeletelt füstölt sajt
50 dkg szeletelt csiperkegomba
20 dkg túró
2 dl 20%-os főzőtejszín
mustár
1 közepes méretű vöröshagyma
2 evőkanál szójaszósz
só, bors
fokhagymapor
kakukkfű
kacsazsír
vaj


A Rakott csirkemell igen gazdagon elkészítési módja:
Egy csészében a szójaszósszal összekeverem a borsot, a fokhagymaport. A csirkemellet keresztben és hosszában is félbevágom. Nem klopfolom, csak bekenem a fűszeres keverékkel. 2-3 órára hűtőbe teszem. Az apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztom, beleteszem a gombát. Megszórom borssal, fokhagymaporral, kakukkfűvel. Mikor kezd levet ereszteni, öntök rá 1 kanálnyi szójaszószt, később ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és a főzőtejszín bő felét. Lassú tűzön főzöm, amíg be nem sűrűsödik. A csirkemell mindkét oldalát kevés kacsazsíron elősütöm. Egy tepsit kikenek vajjal, belerakom a húsokat, tetejüket megkenem vékonyan mustárral, ráteszek 1-1 szelet fehérpecsenyét. Azt megkenem a kikevert túróval (a túrót összekeverem a megmaradt tejszínnel), köré rakom a gombát, az egészet beterítem baconszeletekkel, majd a sajttal. Előmelegített sütőbe teszem kb. 20 percre. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem, köretnek sült krumplit vagy rizst kínálok.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott csirkemell igen gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook