Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Hideg sonkás sajttekercs recept

Hideg sonkás sajttekercs recept

A Hideg sonkás sajttekercs hozzávalói:
40 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
20 dkg krémsajt
2 tojás
l evőkanál mustár
só, őrölt bors
15 dkg gépsonka vagy főtt, füstölt hús
1 csokor petrezselyem


A Hideg sonkás sajttekercs elkészítési módja:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez, keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Ekkor óvatosan kiemeljük és sodrótóval vékony lappá, nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és fölcsavarjuk. Behűtjük 2-3. órára, majd fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A hideg sonkás sajttekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook