Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krémes hagymaleves recept

Krémes hagymaleves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Krémes hagymaleves hozzávalói:
-6 nagy fej vöröshagyma
-3 ek. olaj
-1 db húsleveskocka
-aprított petrezselyem
-2 ek liszt
-2 dl tejszín
-2 kk ételízesítő
-só, bors


A Krémes hagymaleves elkészítési módja:
A hagymákat kockákra vágjuk, a felét egy lábosba rakjuk, megfonnyasszuk olajba, a másik felét félre tesszük. A megfonnyasztott hagymát 2 dl vízzel felöntjük, és teszünk bele 2 kávéskanál sót. Ezt beleöntjük a turmixgépbe, és jól összeturmixoljuk. Utánna visszaöntjük a lábosba, öntünk hozzá még 2-3 dl vizet, beledobunk egy húsleveskockát, és hozzáadjuk a félretett, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, ízesítjük még kevés borssal, aprított petrezselyemmel, és 2 kávéskanál ételízesítővel. Amíg felforr egy kistálba teszünk két evőkanál lisztet, és 2 dl tejszínt, ha nagyon sűrű akkor még egy kis vízzel higíthatjuk, és csomómentesre kikeverjük. Ezt a forrásba lévő hagymalevesbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett, amint besűrűsödött, levesszük a tűzről.

Pirított zsemlekockával, és reszelt sajttal tálaljuk.

Petrezselyemlevéllel díszítjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krémes hagymaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook