Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Ruszli 1 (ecetes, pácolt apróhal) recept

Ruszli 1 (ecetes, pácolt apróhal) recept

A Ruszli 1 (ecetes, pácolt apróhal) hozzávalói:
2 kg apró hal (garda, keszeg stb.),
1,5 kg vöröshagyma,
1 babérlevél,
1 teáskanál törött feketebors,
1 mokkáskanal őrölt mustármag,
ecet,
cukor,
só ízlés szerint.


A Ruszli 1 (ecetes, pácolt apróhal) elkészítési módja:
A halakat megtisztitjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott hideg vizben megmossuk. Lecsurgatjuk, és lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe soronként jól lesózva berakjuk. A tálat letakarva hideg helyen 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla. A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk, és besózva három órán keresztül hagyjuk állni. Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt sós halat a lecsurgatott ecetes hagymával soronként befőttes üvegekbe rakjuk. izlés szerint cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk, és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.


Kategória: Halas ételek receptjei


A ruszli 1 (ecetes, pácolt apróhal) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook