Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos vaníliás szelet recept

Rumos vaníliás szelet recept

A Rumos vaníliás szelet hozzávalói:
Tészta
60 dkg liszt
2 kanál holland kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csg vaníliás cukor
2 kanál rum

Krémje
2 csg vaníliás pudingpor
1 csg vaníliás cukor
25 dkg margarin vagy vaj
25 dkg porcukor
7 dl tej

Máz a tetejére
1 tojás fehérje
25 dkg porcukor
ízlés szerint rum


A Rumos vaníliás szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, három cipóra osztom. Ebből három lapot nyújtok. 32x34-es tepsiben 180 fokon megsütöm, kb. 10 perc alatt. A krémhez a tejet a pudinggal - a szokásos eljárással - felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból / vagy vajból / és porcukorból krémet keverek. A kihűlt pudingba belekeverem a margarinos / vajas / krémet, amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek. Az alsó lapot vaníliás krémmel, a másodikat rumos krémmel kenem meg. A legfelső lapra rumos cukormázat teszek. A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos vaníliás szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook