Rövidítések, vagy csak én vagyok hülye? (beszélgetés)
Hát én sem örülök az ilyen üzeneteknek, de ha egyszer az ember meg akarja spórolni azt a 30-60 forintot, kénytelen ehhez folyamodni. :-)
Amúgy én ha így írok, direkt nagybetűvel kezdek minden szót, az átláthatóság érdekében...
Egyébként régen így írtak, nem volt se szóköz, se írásjelek, ömlesztve, egybe mindent... És így is olvasták őket. Aztán kialakult a tagolás, szóköz, írásjelek... Milyen szerencse! (Tényleg visszafejlődünk. :-P)
Mi a baj a "nózival"? Az szerintem teljesen oké és aranyos...
A kajcsi meg a poci már inkább gáz. A poci mondjuk elfogadott, de engem mint szó, nagyon idegesít. X-D Ha még gyerekről beszélne az ember, de egy terhes nőről... Jáááj.
Napsütéses, szép jóreggelt Mindenkinek.
Jóéjt Nektek! Holnap folytatjuk!
Na jó, de mi lesz a szép magyar irodalmi beszéddel...nem akarok most nagy szavakat használni, de azért csak szebb, ha "normálisan" beszélünk, legalább szóban...még ha az írásos kommunikáció le is rövidül...oké SMS-ben tényleg spórolni kell a karakterekkel, de egy e-mailben, vagy egy fórumhozzászólásban, miért olyan nehéz pár karakterrel többet bepötyögni...sz.tem, h,...mutogathatunk is egymásnak kézzel-lábbal, mint az ősemberek...de minek, ha beszélgethetünk is? Egy órás beszégetés alatt nyerünk két percet azzal, hogy sz.tem, meg nemtom? Ott nem azért használja, aki használja, csak már megszokásból mondja...kicsit persze viccesnek is lehet venni.Írásban a jelek kellenek, mert az érzéseidet csak azáltal tudod közvetíteni, ez oké... szóval így tényleg "kicsit" visszafejlődésnek tűnik, szerintem más is így értette aki ezt mondta...azt meg, hogy iskolában vizsgán elfogadják ezt kommunikációnak... (valaki itt mondta) szerintem nagyon gáz...
Igazából én is ezzel értek egyet,olyan gyönyörűséges ez a nyelv, kár lenne veszni hagyni... Már az idegen szavak használatáról is leszoktam, amennyire csak lehet. Az e-mailt meg magyarosítottam emilre. :D De ezt is csak ismerősöknek!
Ami viszont biztosan ki fog halni, az a tájszólás. A nagymamám olyan édes ízesen beszél, de az ő korosztálya az utolsó a mi családunkban. Manapság pedig nem tájszólásnak hívják, hanem parasztos, vagy mucsai beszédnek és ezért ciki. :(
Ja, egyébként én is használtam nagyon sok rövidítést, még az iskolás (sulis:)) évek alatt, de csak gyorsabb jegyzetelés céljából. Amit ma is használok írásban, az az asszem, nemtom, meg pár hasonló. De sosem idegeneknek, mindig csak ismerősökkel való beszélegtésben.
De hát van egy gyönyörűséges örökségünk amit meg kellene őriznünk az utódoknak a dalainkkal, táncainkkal együtt, mert különben beolvadunk, elveszítjük a Magyarságunkat!
Tudjátok: Nyelvében él a nemzet!!!
mivel a :@ mérgest jelent, gondolom sok @-val nagyon mérgest jelenthet... :)
írásban én is gyakran levágom, átalakítom a dolgokat mondjuk, bár szóban nem használom de az ismim, tom, aztom vagy szándékosan asztom és ami még jön az jön :)) nem hiszem hogy visszafejlődés, bizonyos jelek, alakok teljesen feleslegesek, egy emberi alakot ha mozog, pl. már 5 pont szimulálásával fel tud az agyunk ismerni...
Visszafejlődünk...láttam egyszer egy képeslapot, karikatúra...egy rakás ember ült meztelenül egy barlangban a tűz körül, felettük a szöveg: És egyszer csak a Wi...v-s összeomlott... :DDD
Én még azt gondolom, ha ezeket a jeleket megtanuljuk és alkalmazzuk, akkor legalizáljuk őket és egy idő után már csak jelbeszéddel fogunk társalogni !!! Remélem, azt már nem érem meg!
pl.: "a kavarog a gyomrom" után vagy a "nagyonnn nagy buli voooolt a Jani nagyon berúgott" mögé nem annyira illik a puszi, mint a :X :)))
Na nem mindegy! :DDD
Köszi, ez hasznos volt...bár a szövegkörnyezet is segíthet...ha bizonytalan az ember...
Nekem meg a köcce, jácci és puxa.
nálam a :x a puszi és a :X a hányinger :DDD
:X-et én se használok, a :P nálam is kinyújtott nyelv, látszik, hogy nem Skype-olok, hanem MSN-re járok.
Köszi! :)
Az aggódik, a csúfolódás és a nem szólok semmit a Skype-ról való, onnan néztem ki a pontos jelentéset. De a nem szólok semmit helyett az MSNen titokzatos arc van :-# , :X nincs, és :P is arc kinyújtott nyelvvel-t jelent... :)
:) a FYKI-n egy darabig eltöprengtünk a kolléganővel anno :D aztán végül rákérdeztünk a HR asszisztenstől mi a fika az email végén? :D
For Your Kind Interest (kb.:szíves figyelmébe)
ami engem kicsinál az az msn-es zárójeles izék, a (L), meg (R) meg ilyenek, na ez egy külön "nyelv" és ha nem látszik a jel, akkor elég nyomi szerintem :P szvsz :DD
Angol, amerikai chatre ha felmentek, ott alig lehet néha érteni miről megy a duma :))) olyanokat rövidítenek, hogy mire lehámozod... :)
Egyre jobb.
És ajcsit kaptál karira?
Én is most olvastam :-)...katasztrófa...ennyi "időnk" azért már lehetne "egymásra", hogy ezeket rendesen kiírjuk, nem?
nem talált... hanem: köcsög és ajándék... :D
Most olvasom egy új fórum kiírója így indít:
Egy "ismimnek" sok pénze ....
Ez már tényleg elképesztő !
:S-t én akkor használok, ha valami nem tetszik, nem értek vele egyet, furcsának, taszítónak találok. De lehet, hogy rosszul használom.
További ajánlott fórumok: