Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Római tál használata, receptek? fórum

Római tál használata, receptek? (beszélgetős fórum)


13. bb439e0ca9 (válaszként erre: 12. - Ozike0501)
2013. jan. 11. 20:46
Az biztos! Sokkal intenzívebb, jellegzetesebb ízeket érezhetünk :)
12. ozike0501 (válaszként erre: 8. - Bb439e0ca9)
2013. jan. 10. 12:51
Töltött káposzta nagyon finom benne! :D
11. ozike0501 (válaszként erre: 7. - Imola_virag)
2013. jan. 10. 12:50

Szia!

Írnál nekem egy bevált receptet és elkészítési módot?

10. bb439e0ca9 (válaszként erre: 9. - Imola_virag)
2013. jan. 8. 19:34
Úgy, mint másban. Megcsinálom a húst a szósszal, lassan megpárolom, beleteszem ababot (én nem konzervet használok), és később a kukoricát.
9. imola_virag (válaszként erre: 8. - Bb439e0ca9)
2013. jan. 8. 15:52
Chillis babot hogy?:D
2013. jan. 8. 14:55
Én csináltam már benne chilis babot, sóletet, töltött képosztát is. Utóbbi 100-szor finomabb így,mint más edényben.
2013. jan. 8. 14:12
De ajánlom a házi kenyér készítését is, nagyon finom tud lenni!
2013. jan. 8. 14:00
Én nem áztatom éjszakákat, egyelőre még nem lett baja attól sem, hogy néhány órát áztattam. Amúgy egy fontos figyelmeztetés, hogy utána a mosogatószeres vízben semmiképpen ne áztasd, mert megszívja magát és sajnos lehet kidobni az egészet...
5. ozike0501 (válaszként erre: 1. - Ada5caa62e)
2013. jan. 8. 14:00

Szia!


Receptekben az van írva, hogy kb. 1 órára áztasd be.

Egész éjjelre szoktam, mert akkor jobban megszívja magát és több víz tud párologni. Az ételt nem fogja elrontani. Zsiradékot, olajat nehogy rakjál majd az aljára. Ha picit is odakozmál, azt egy áztatás után könnyen le tudod szedni. Mosószeres szivaccsal nem szabad mosni, mert beszívja a mosogatószert. Simán dörzsivel szoktam.

Receptet a mindmegette oldalon is találsz, ne csak római tálas receptekre keress rá, hanem pataki tálasakra is nyugodtan, ugyan az a kettő sütés szempontjából...

2013. jan. 8. 13:59

Igen, nagyjából ez a lényege, hogy be kell áztatni előtte :)


Én nagyon szeretem az enyémet, a kedvenc receptem amit szoktam készíteni hozzá, hogy csirkemellet vékony szeletekre vágok, kb tenyérnyi nagyságúra szelem. A római tálat kb 3 órát áztatom előtte és kivajazom. Az aljára fektetem a húst, bekenem egy kevés ízesítős tejföllel, mindenféle zöldséget teszek rá (brokkoli, répa, karfiol, karalábé), a tetejére karikára vágott burnyonyát szelek. Esetleg ha nagyon száraznak tűnik, néhány szelet szalonnát is teszek rá, vagy a tetejére, vagy a húsra. Olajat locsolok rá és kb fél deci fehér bort. Lefedem, 45 perc alatt a sütőben finomra párolódik. A zöldésgek nem lesznek összetörve, a hús puha lesz.

3. Szilvamama (válaszként erre: 1. - Ada5caa62e)
2013. jan. 8. 13:59
Szia! Én egy éjszakára be szoktam áztatni minden használat előtt. Lehet benne szeletes húst, ragut de akár még kenyeret is sütni. Receptet nem tudok mondani, mert általában csak úgy hasra sütök-főzök :)
2. Babi87 (válaszként erre: 1. - Ada5caa62e)
2013. jan. 8. 13:56
A tálat előtte egy egész éjszakára ajánlott beáztatni. Ugyanúgy készíted benne az ételeket, mint simán tepsiben vagy jénaiban.
2013. jan. 8. 13:53

Van egy soha nem használt Római tálam,ma kiszeretném próbálni.Mindenhol csak egyben sütött lapockás receptet találok.Én pedig szeletekre vágott,fokhagymás,vöröshagymás receptet keresek.Ugyan úgy kell megsütni mintha jénaiba vagy sima tepsibe sütném meg,csak a tálat előtte be kell áztatni??


Válaszokat előre is köszönöm!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook