Róbert Károly Magánklinika lombikosaival beszélgetnék (beszélgetés)
Szia!
Válaszolok amire tudok :)
1-2 és 5. Úgy emlékszem már az első alkalommal elmondták h milyen vizsgálatokat kell megcsináltatni. Hormonok, vírusok-fertőző betegségek, átjárhatósági... kinek mi kell. Ez az első konzultáció díja az ivf regisztrációs díj. Ha minden lelet megvan, akkor lehet visszamenni záróra aminek szintén van díja. Ekkor beszélitek meg hogy mikor indulhat az inszem/lombik vagy ami lesz. Közben az átjárhatóságiért stb külön kell fizetni.
3. Nem tudom van-e olyan h preferálnak valamit, nekem mindig rövid volt.
4. Következő stimu előtt 3 hónap, fagyasztott mehet 1 ciklus után.
6. Az árak teljes lombik eljárást jelentenek, tehát pl. Ivf-icsi-aha 590, abban benne van a stimulációs UH-k, leszívás, beültetés. Meg az első hcg vérvétel is. Ami ezen felül plusz költség az a fagyasztás es a gyógyszerek. Tehát ezek kvázi "csomagárak", a csomag részletei pedig külön is fel vannak tüntetve (ez tényleg zavaró egyébként).
7. Költségeket nem tudom, de segítenek donoros beültetés szervezésében is.
Sziasztok, nemrég tettem fel kérdéseket a Róbertbe való esetleges átmenetelünkkel kapcsolatban, nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Viszont lennének új kérdéseim, nem is kevés, így ha nem probléma, pontokba szedve ezeket is feltenném.
1. Gondolom, az első konzultáción kapok vizsgálatokra papírokat. Ők is ciklus vérvétellel indítanak, amiket egy hónapon belül kell megcsináltatni?
2. Az első alkalommal kapunk más vizsgálatokra szóló papírokat is? Tudom, itt elvileg egyénre szabott kezelés folyik, de gondolom, vannak azért sztenderd vizsgálatok, amikre el kell menni, hacsak nincs máshonnan friss eredmény...
Csak azért kérdezem, mert az államiban csak a ciklus vérvételeket követően, a 2. konzultáción adnak újabb vizsgálatokra szóló beutalókat. (Amivel persze az idő csak megy...)
3. A Róbertben a rövid vagy a hosszú protokollt preferálják? Én 43 éves vagyok és egy másik fórumon kedves fórumtársam jelezte, hogy ilyenkor a hosszú protokoll nem biztos hogy szerencsés. Vagy ez is egyénfüggő?
4. Esetleges sikertelenség esetén hány hónapot kell kihagyni?
5. IVF regisztrációs díj az mit jelent? Az tulajdonképpen az első konzultáció díja, vagy van egy első konzultációs díj és ezt azon felül kell fizetni?
Illetve látom, hogy van IVF zárókonzultációs díj. Akkor a kettő közti megbeszélésekért nem kell fizetni? Egyáltalán mi tekinthető záró konzultációnak? Amikor megállapítják a terhességet? :-)
6. Nagy kérdésem még, hogy mi értendő a honlapon feltüntetett IVF árakba?
Pl. IVF-ICSI-AHA 590 000 Ft. Ez csak magát a beültetést, illetve a hozzá kacsolódó technikákat jelenti? De úgy látom, hogy az embriótranszfernek külön ára van...akkor ez most hogy van?
Meg látom, hogy a petesejt nyerésnek is van 110 000 Ft-os ára, gondolom, ez a leszívást jelenti, akkor ez nyilván pluszban fizetendő, és külön kell fizetni a stimuláció alatti ultrahangozásért is?
Szerintetek már az időpont kérésnél el tudja valaki ezeket mondani, vagy az orvos mondja el az első konzultáción? Vagy az asszisztens van képben?
Muszáj körülbelüli árat tudnom, hogy egyáltalán hogy tervezzünk, merjünk-e belevágni a magánba.
7. Donációs és koordinációs költség: ezek szerint a Róberten keresztül lehet donorspermát szerezni és gondolom, ez annak csak a közvetítői költsége? Van itt bárkinek infója arról, hogy mennyibe kerül maga a donorsperma és mennyi az átfutási idő? Bízom benne, hogy nem lesz erre szükség de sajnos nálunk esélyes a dolog...
Köszönöm előre is, ha bármelyikben tudtok segíteni! Azt nem ígérem, hogy nem lesznek újabb kérdéseim, így a türelmeteket is köszönöm! :-) Valamint nagyon jó pihenést kívánok az elkövetkező napokra!
Igen, zugolvastalak Benneteket! ❤️
Nem tudom még, hogy tesztelek-e... Éppen ma vettem két tesztet. De én egyébként nagyon türelmes vagyok. Már az egész család kérdezi, hogy nem tesztelsz? De hát még egyèbkènt is nagyon korai lenne😀. Ha nem lenne ez a hasfájás, sokkal optimistább lennèk. De úgy tűnik, hogy ez nálam a normál működés...A beültetés előtt a doki kétszer is megnézett ultrahangon. Azt mondta, minden ok. Majd meglàtjuk... 👶🏻👶🏻👶🏻👍🦄
A kis zugolvasò😁😁🤩😍😍.
Ha nincs tünet az is egy jó jel lehet. A mensi érzés az is lehet jó jel.
Úgyhogy nehéz ügy. Tervezel tesztelni? Őszintén, én nem mertem.
Hogy repül az idő! Emlékszem, amikor még vártál a vizsgálat eredményére, az is olyan soká lett készen. Most pedig mindjárt megszületik a pici❤️.
Igen, nekünk ez az első lombik. És én egy kicsit tartok attól, hogy nem sikerült megtalálni az okát, hogy miért nem sikerült eddig spontán. 😞Nálam magas prolaktin szint és pajzsmirigy alulműködés van, de ezeket az értékeket évek óta kordában tartjuk. Kivève idén... A páromnál minden rendben van.
Köszönöm minden rendben, már a 33. hétben.😍 Kislányunk lesz és szép nagy Baba.😍 Közeleg az idő, kezd tudatosulni.😁
Jól értem akkor, hogy beülti után vagy és várakozó állásponton?
Nekem a robiban az akkori meddőségis dokim csinálta volna ha akkor nincs szabin, így Nyéki doki csinálta.
Tehát szerintem is várd meg a konzit.😀
A vetélés és biokémia terhességek miatt szinte minden vizsgálatot megcsináltattunk. Volt infertilitas panel is, ha jól emlékszem 100 000 Huf körül volt az ára, az synlabos. Nk és t1t2 citokinek 50 000 huf, a habab 130 000-ez a vizsgálat mutatja a partner elleni reaktivitást- ezt vetélés/ek után szokták javasolni( G1 intézet csinálja). Ugyanis nagyon drága ha nem volt 3 vetélése valakinek, akkor az állam nem fizeti az Ivig infúziókat, na meg azért ritka is.😮
A robiban is van egy protokoll ami szerint haladnak, vannak alap vizsgálatok. Meg egyénre szabottak is, attól függ.kinél mi a gond. Ha nincs pl polip vagy olyan amit rendbe kellene rakni, hamar elindul a lombik.
Nekem Skribával szerencsém volt, mert ő fogalkozik/foglalkozott habitualis vetélőkkel is, így 1 orvoshoz kellet járnom, ő határozta meg a teljes terápiát.
Oh, hát azt én kimondottam kedvelem, ha az orvos nem szószátyár. :-) Végülis az már pozitívum, ha legalább arra válaszol és érthetően amit az ember lánya kérdez. :-)
Egyre szimpibb a Róbert, szinte már nincs kedvem elmenni a holnapi állami konzultációra, de már csak elmegyünk ha több mint 1,5 hónapot vártunk...Mondjuk nem feleslegesen ment az idő, mert közben csináltattam egy csomó vizsgálatot.
Szia Mancs,
Köszönöm szépen.😁
Első lombik még Vass dokinál volt, aki már nincs az intézetben. Sikerült, de 9. héten missed up.
Utana Skribához kerültünk, nála volt a 2-3.beülti, mindkettő biokémiai terhesség lett, ezért elküldött minket a G1-be Habab vizsgálatra, ahol kiderült a bibi és végül iviggel sikerült - Tehát nálam mindig volt megtapadás, de sajnos nem maradtak velünk.
Ez a vizsgálat biztosan nem az első lombik előtt kell...
Amit még szoktak nézni immunológiai szempontból az NK , T1T2 citokinek(ezek benne vannak a HABAB vizsgálatban is), ezeket egyébként a második beültetés előtt mi is megcsináltattuk és kaptam is lipidet+szteroidot, de sajnos nekem nem volt elég.
Szerintem is nagyon fontos az átjárhatósági vizsgálat, pl. a polip kiszűrés szempontjaiból, ebből ne engedj ha más intézetbe mész akkor se.
Medlin.
További ajánlott fórumok:
- Róbert Károly Magánklinika szülészete (régi Nyírő) vélemény?
- Járt már valaki a Róbert Károly Magánklinikán (volt Nyírő Gyula Kórház)?
- Maternity Magánklinika vs. Róbert Károly Magánkórház
- Róbert Károly Magánklinika - tényleg csak az írjon, akinek van tapasztalata erről!
- Róbert Károly Magánklinika (volt Nyírő) meddőségi vizsgálat
- Milyen a Róbert Károly Magánklinika szülészete ill. csecsemőosztálya?