Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Sziasztok!
Ha lemosom az olajat utána lehet rá tenni sampon után hajbalzsamot?
Sziasztok!
Én is lelkesen használom az olajat,a naplómban van kép az redményekről.)
Sziasztok!
Barátnőm szőkére festett haját zöldre színezte az olaj, úgyhogy a (hidrogén)szőkék óvatosan bánjanak az ilyen természetes anyagokkal (gyógynövényekkel is)!
Szia!
Ha csak a szempilláidra kened akkor az is sokáig elég lesz.
Én már több,mint 5 hete kenem minden este a szempillámra és szebbek lettek,nem hullik és mikor kifestem döglesztőek :)
sziasztok!
Én is csatlakozom! Már megvettem a ricinusolajat. A patikus mondta, hogy sokan viszik hajpakolás céljából.:) Én a szempillámra is kenem esténként.
Sajna csak 50 ml-es kiszerelésben lehet nálunk kapni, így hetente kell venni, de annyi baj legyen!
Kíváncsi leszek az eredményre!!!!
Akkor jó! :)
Viszont szerintem Én napközben fogom ezt csinálni ha ugyis hatásos,mert elég rosszul aludtam sapkában
Sziasztok!
Én is csatlakoznék a ricinust használók táborába. :)
Én most nemrég tettem fel az első pakolást.Nem sikerült a kezemmel igy hajfestő ecsettel kentem fel(igaz az egész hajam olyan lett)utána befóliáztam,melegitettem hajszárítóval majd egy vastag sapit húztam a fejemre.
Igy szerintek jó?
Ha zsíros a hajunk…
Alapvetően tudnunk kell, hogy a haj gyors zsírosodását a faggyúmirigyek normálisnál erősebb működése okozza. Ennek következtében a fejbőrön apró zsíros pikkelyek keletkeznek, és lehámlanak. Ez tulajdonképpen a zsíros korpa, amely nem hullik le, hanem a fejbőrre, a haj tövére tapad.
A legfontosabb teendő tehát a korparéteg eltávolítása, hogy a fejbőr ismét levegőhöz, fényhez jusson. Hajmosás előtt a korparéteg fellazítására olajpakolást tegyünk fel. Az olajpakolással fellágyított korpa és egyéb szennyeződés a hajmosás során letisztul.
Hogyan készítsünk olajpakolást?
Két rész ricinus, és két rész friss étolaj keverékét ujjainkkal jól bedörzsöljük a fejbőrbe, és néhány órára lekötjük fejünket egy törölközővel.
a barátnőmnek korpás volt a haja, teljesen elmúlt mióta ezt használja!!
Próbáljatok meg sapit használni, törölközőben én se tudnék aludni!!!
Ma,kérdezte tőlem valaki hogy hogyan kell a ricinusolajat felkenni...
Gondoltam bemásolom ide, hátha valakinek használ...:)
Nem,ez egy baromi olcsó olaj,nálunk patikában 2 dl 300 Ft és nekem az olyan 3-4 alkalomra elég...
Alapból a szer hashajtó,és csak a jóég tudja,miért ilyen jó a hajra.
Úgy kell csinálni(én hajhosszomra),hogy 3 evőkanál ricinusolajat összekeverek 1 evőkanál étolajjal,felmelegítem(gőz fölött, jénai tál tetejében..:)-nekem ez vált be a legjobban..:))de csak éppen melegre,és azután elkezdem felkenni..először megpóbálom a fejbőrre(és kicsit masszírozni,hogy serkentsem),de végül az lesz,hogy mindenhová kerül...és végül is az nem is baj,mert akkor lesz nagyon szép fényes és egészséges a haj....:)
Utána teszek rá egy szatyrot vagy zuhanysapit,hogy semmi ne legyen olajos,és rá egy törölközőt...kicsit lehet hajszárítózni is,mert az jót tesz neki...
Van aki ebben a turbánban alszik,van aki napközben több órát hagyja rajta...én is e mellet vagyok,mert nem tudnék ilyen izével a fejemen aludni....:P
Végül ki kell mosni,lehet 3x is,mert kicsit nehezen jöhet le(sokan ezt mondják),de nekem nem vészes,én 2X mosom....és látod,1 hónap alatt több centit nőtt....:)
Szóva csak ajánlani tudom!!!!!!!:D
Én ma kenek megint!!!:)
Ja,és én alapból zsírosodós hajú vagyok,és sztem nem hogy nem tette zsírosabbá,hanem azóta kevesebbet mosom...:)
A gyógyszerész aki minden áron le akart beszélni róla,biztos vmi idősödő,ritka hajú irígy nő.. :D mert aki már próbálta,az tudja,hogy jó (persze lehet ez is hajfüggő...) Én is azt gondoltam,hogy tuti Én leszek az az 1 %-ék,akinél semmi változás... aztán láss csodát! :)
Én mindíg este kenem rá lefekvés előtt és csak reggel mosom le!
Sziasztok! Igen,abban csigusz a tanító :)
én eddig 2X kentem (1 héten) és kis olajjal össze keverve nagyon jól kimosható!!!
Aki így csinálta és nem tudta kimosni,az hazudik. (vagy nagyon szar a sampon,amivel mossa :)
Nekem már sokat erősödött és puhább,másabb,jobb.
Sőt,nőtt is!
Igaz,a férjem kicsit megijed mikor bebújik mellém az ágyba :D
(nejlon+sapka) de megéri!
Nem valami sexy :)))),de heti két nap kimaradhat :D
Én szempillára használom. Lusta vagyok, néha kimarad 2 hétre, de már több sorban van szempillám és nem is inkább hosszra nőtt, hanem nagyon-nagyon besűrűsödött.
Hajamra ritkán kenem idő hiányában.
Szia.
Nem nehéz kimosni, én kétszer szoktam csak, balzsamot se használok utána, puhává teszi a hajat.
Hetente egyszer használom december vége óta.
Eddig négy alkalommal használtam, de én észrevettem hogy a lenövésem sokkal nagyobb, mint amiikor még nem használtam.
Szempillára is hatásos.
én olivaolajjal szoktam bekenni a hajam, de nekem nem jött be inkább váltok ricinusolajra
azt szeretném kérdezni, h ti csak a hajvégre vagy a hajtőre, fejbőrre is kenitek? és h mennyi ideig hagyjátok rajta?
Én 2 hónapja kenem, sokat nőtt és erősödött a hajam,! Csak ajánlani tudom!!! van képem a fogyis,hajas naplómban is,pont tegnap tettem fel..
Próbáljátok ki! Én eddig 7×kentem, de most ráállok a heti 2 alkalomra!!!
Bizony,Csigusz a fő ricinusmaster....:)
Én időhiányban,és mivel kicsit macerás,hetente 1X kenem...mások minden hajmosás előtt....
Pont ma fogom!:9
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?