Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban recept

Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban recept

A Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban hozzávalói:
1 csomag leveles tészta
250 gramm ricotta
1 citrom reszelt héja
1 csomag zöldspárga

A szószhoz:

1 csomag fehérspárga
2 dl tejszín
5-6 apróra vágott mentalevél
fél dl fehérbor
1 kis fej főzőhagyma
só, fehérbors
3 dkg vaj


A Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban elkészítési módja:
A zöldspárgát félig megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A ricottát kikeverjük a citromhéjjal, enyhén megsózzuk, majd a kiterített, vékonyra nyújtott leveles tésztára kenjük. Ráfektetjük az előkészített zöldspárgákat, és feltekerjük. Tetejét megkenjük egy kis tojásfehérjével és olajjal, majd 180 fokos sütőben halványpirosra sütjük. A szószhoz a hagymát felaprítjuk, majd a felolvasztott vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral és beletesszük a tisztított, felvágott fehérspárgát – a spárgasípokat félretesszük. Puhára pároljuk, majd pürésítjük, ezután öntjük fel a tejszínnel és adjuk hozzá a spárgasípokat. Együtt felfőzzük, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott mentával, a rétes mellé tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook