Repülés WizzAir. Tapasztalatok? (tudásbázis)
En sem haborgok. :-) Megvettem elore par jegyet, ugyhogy ram nem ervenyes, de ha ervenyes lesz akkor meg kifizetem.
Igazabol ha magamat nezem, ez egy rossz dontes toluk, ugyanis az, hogy kicsi taskat viszek, vagy nagyot az mindig csak attol fugg, hogyan ebredek, es van-e kedvem kezben is cipekedni.
Mostantol viszont mindig meg fogom venni, mert ki tudja hogy ebredek. Ha meg kifizetem, akkor mat ki is hasznalom. :-)
Igen, be, mert október 4... De aki előtte foglalt, arra még nem érvényes. :D
Amúgy maximálisan egyetértek. Én sem értem ezt a mentalitást. Abban még van ráció, hogy az ember nem ad fel csomagot és kihasználja a maximum méreteket, de sokan hatalmas gurulósbőröndöket adnak fel és mellé még hozzák az óriási kézipoggyászokat is... :-/ Amúgy én is a hajamat szoktam tépni, amikor a hátizsákomat a rekesz végébe betaszigálják, hogy ők elférjenek, én meg olyankor vagy elérem a vállpántot és kirántom, vagy a kedves, éppen mellettem álló utas kiveszi. (utóbbi szokott lenni egyébként vagy már be sem rakom, ülés alatt van...)
5 gyerek??! Az nem semmi! :)
Nemrég olvastam, hogy a Wizzair bevezeti október 4-től a kis/nagy kézipoggyászt. Én nem háborgok, eddig is elfért a poggyászom az ülés alatt, ezután is el fog. :)
de pont ez a lenyeg, hogy kell. :-) (belulrol jon)
24 kilo ajandek az ami 5 gyereket boldogga tesz. :-)
Nem kell súlyos ajándékokat választani. :)))
Tényleg, mi a szösz lehet az, ami 24 kiló és ajándék? :D
:-) az en borondom altalaban ugy nez ki (igaz feladom), hogy 4 kilo a borond sulya uresen, 24 kilo az ajandek a gyerekeknek, 4 kilo a sajat ruham. Es ha veletlenul atlepem a 32 kilot, akkor a pultnal udvariasan megkernek, hogy szedjek ki valamit a borondbol.
A 4 kilo ruhabol kb. ugy tudok oltozkodni mint egy azsiai menekult, de hat ezt dobta a gep. :-)
Visszafele sokkal jobb, akkor 32 kilonyi ruha, cipo, kozmetikumok jonnek velem, es vegre minden az enyem. :-)
Mondjuk tenyleg szamit a celallomas. A wizzairnel is latom az olcso jegyket, csak mondjuk nem hozzank.
Pl. Bp - Weeze feleannyiba kerul, mint Bp - Eindhoven.
Es a Weeze Eindhoven tavolsag meg megjarhato autoval, de ha osszeadod a repteri parkolast es az uzemanyagot, mar megint ott vagy (ahol a part szakad :-))
Na igen. :-)
Tudom. Én az első géppel szoktam menni és az utolsóval visszajönni. (6:00-ás indulás, 23:55-ös érkezés)
Hat amit en tudok, Az ehv-i jarat reggel 8:35-kor indul. Az orszag masik vegebol nincs egyaltalan semmilyen tomegkozlekedesi lehetoseg amivel el tudsz jutni idoben a repterre. Szoval a bambulas mint lehetoseg sajnos nem mindig van meg. 300 km-es bambulast egyebkent mar sokan nem tudnanak elvezni. :-)
(ugye az egyertelmu, hogy a reggeli jaratok altalaban sokkal olcsobbak mint az esti, bar ez napfuggo is...)
De vannak olcsó ajánlatok ott is, csak ki kell fogni. (És a Ryanair esetében sincs túl sok jegy ekkora áron.)
Mióta nem látszik a Wizz honlapján, hogy milyen napra milyen ár tartozik, nehezebb jót kifogni.
Persze, kézipoggyásszal éri meg a legjobban. Csak sajnos én nem tehetem meg, hogy bizonyos dolgokat ne vigyek magammal, így kénytelen vagyok feladandó csomaggal menni, amibe ezeket betehetem.
Egyébként egy ismerősöm, aki repülőkkel dolgozik mesélte, hogy a Ryanair milyen egy (inkább nem minősíteném) társaság. Elmondása szerint a Wizz a legnormálisabb ezek közül. Bár ő inkább a belső dolgokra célzott, hiszen ő bele is lát...
Nyilván a legtöbb utas elsődleges szempontja az olcsóság és egyebek már mellékesek.
De azzal továbbra sem értek egyet, hogy a Ryanair feltétlenül olcsóbb lenne. Mint mondottam, nekem nem lett az, pedig első ránézésre nagyon is annak tűnt. (és most ebben még a csomag sem igazán volt benne, az csak ráadás volt)
Mondjuk az sem mindegy, hová akar menni az ember. A népszerűtlenebb úticélok nyilván akár "fillérekért" elérhetők. A slágercélokban viszont már nagyon is ott a verseny. :)
Abszolút jogos. :-)
Valóban fontos tényező, hogy egy gép melyik reptérről indul/érkezik. Bár ha az ember nem rohan, erre is lehet olcsó megoldást találni. Addig is lehet bambulni és város/tájat nézni, amíg a busz/vonat/taxi/transzfer elvisz a városig. :-)
Nekem csak Londonnal van tapasztalatom, de ott is meg lehet úszni a reptéri transzfert 1-2 fontból. (Luton-London) Nyilván sokkal egyszerűbb lenne, ha a Wizzair nem Lutonban szállna le, hanem mondjuk a Heathrow-n, de én élvezem azt a 30-45 percet is, amíg beérek a citybe. De ez megint egy turista nézőpontja, aki kint él, teljesen más dolgokra gondol(hat). :-)
"Azért a tülekedés is vesz el sok időt. Sokszor emberek nem tudnak leülni vagy tovább menni a gépen, mert valaki megáll az út közepén "tollászkodni" vagy "bámészkodni", hogy na akkor melyik ülést is szeretném..? -.-"
Na ezert jo a priority ;-)
Egyetertek, a Ryanair nagyon draga. Egyszer csinaltam egy foglalast, kivancsisagbol, hogy mennyibe kerulne, hat nagyon draga volt.
Wizzair/Transavia: azert nem csak a repulojegy arat kell nezni, a repterre el is kell jutni. Itt Hollandiaban van aki 250-300 km-t utazik, hogy eljusson a repuloterre, ahonnan a wizzair indul. A Transavia majd Amszterdambol megy ami kb. 150 km-rel kevesebb utazast jelent (csak oda). Az azt jelenti, hogy ha a jegyar 40-50 euroval dragabb, meg mindig megeri inkabb Transaviaval utazni. Ilyen ertelemben a Transavia betolti azt az urt, amit a Skyeurope kiesese okozott par eve. (na ok, tenyleg olcsoak voltak, sajnos ettol tonkre is mentek :-) )
Persze gondolom akik szavaznak, azok leginkabb a turistak, ok nem roghoz kotottek, eleve ugy tervezik az utazasokat, hogy az megfelelo legyen. Aki 10 eve vett egy hazat az orszag masik feleben, az viszont kis esellyel fog koltozni, csak azert, hogy kozelebb legyen egy repterhez.
Nem hinném, hogy annyival gyorsabb lenne. Azért a tülekedés is vesz el sok időt. Sokszor emberek nem tudnak leülni vagy tovább menni a gépen, mert valaki megáll az út közepén "tollászkodni" vagy "bámészkodni", hogy na akkor melyik ülést is szeretném..? -.-"
Én is hallottam, hogy jön egy újabb konkurencia. De a Wizz még így sem drága. A többi társaság is olyan, hogy látszólag olcsóbb, aztán foglaláskor kiderülnek turpisságok. (ha meg mégis olcsó, akkor csak kevés helyet árulnak annyiért és a többi hely már kb. egy árkategória a többi társasággal) Anno mikor most tavasszal nézegettem a járatokat, hogy melyikkel is lenne érdemes menni, Ryanair vagy Wizz (én eddig csak utóbbival utaztam), megnéztem a dátumokat. A Ryanair olcsóbbnak tűnt. Aztán végigvittem a foglalást (fizetés nélkül, nyilván, csak kíváncsiságból), és leesett az állam, hogy a Ryanair abszolút nem olcsóbb, mint a Wizzair, sőt. Azon is ki voltam bukva, hogy milyen kicsi a súlyhatár és milyen drága a feladandó poggyász ára. Szóval összességében jobban kijöttem, hogy végül a Wizznél maradtam. Ráadásul a Ryanair menetrendje sem túl ideális nekem. Túl korán indul visszafelé. Szóval sok apró dolog van, amitől a Wizzair mégis csak jobb választás. Pont nemrég írt ki valaki egy szavazást fapadosok kapcsán és mint látható - elvileg - még mindig toronymagasan a Wizz vezet. :)
A beszallas sokkal gyorsabb, ha nincsenek ulesszamok, ugyhogy ezt jo hogy eltoroltek. Egyebkent van mar reserved seat lehetoseg is. Kicsit dragabb mint a priority.
Na azt en is meghagyom azoknak, akik meg nalam is jobban sietnek. :-)
Egyebkent nem akarok ellenreklamot csinalni a Wizzairnek,nekem semmi bajom veluk (leszamitva egy incidenst, amit meg is panaszoltam nekik, sosem jott ra valasz...), de most lattam a hirekben, hogy jovore a Transavia is boviti a kinalatat, es jopar (tovabbi) orszagban konkurencia lesz a wizzairnek.
Ja, es meg annyit beujithatna a wizzair, hogy a kinalataba felvehetne mondjuk gyumolcsot. Pl. zacskoba csomagolt ket banan vagy ilyesmi. Az osszes kaja amit arulnak a fedelzeten szemet es egeszsegtelen.
Kizárt. A fapadosok célközönsége csóró és/vagy schmutzig az ilyesmihez. Vagy csak egyszerűen b*r*m*r* nem érdekli, hol lesz helye, mert egyedül utazik és a gép jó esetben minden egyes pontja elrepül a célállomásra.
Bár személy szerint én azt díjaznám, ha nyomnának egy ülésszámot a jegyekre. Nekik semmibe nem kerülne bevezetni, de úgysem fogják, mert akkor nem lehetne pluszpénzeket kaszálni a pb-n.
hurra, ne is valtoztassatok a szokasaitokon, legyszi :-)
En mindig attol tartok, hogy egyszer majd annyian fognak priority-t vasarolni, hogy vagy eltorlik, vagy megemelik az arat, mert ha ugye mindenki vesz, akkor mi ertelme?
Szoval igy jo, ahogy van. :-)
Nem kell hatalmas kézipoggyásszal menni, a másik meg elfér az ülés alá is. Én oda szoktam betenni a táskámat. Kéznél van nem kell "izmoskodni" hozzá, hogy visszaszerezzem. :-)
Szóval ha én egyedül mennék, sajnálnám ezért a pénzt. Ami meg a gépből való kijutást illeti: szerintem mindegy, hogy az ember a gépen vár, vagy kint a csomagkiadónál. Ráadásul engem általában udvariasan ki/előre szoktak engedni a férfi utasok a gépen, szóval nem mondanám, hogy gond lenne kijutni.
A passport control más tészta, de tapasztalataim szerint ott is piszok gyorsan lemegy a nagyon hosszú sor is. Legalábbis Lutonban biztosan. :)
Egyedul. Ertelme annyi, hogy szeretek kenyelmesen utazni. Nem szeretek sorbaallni a beszallo kartya ellenorzeshez, szeretek a folyoso felol ulni az elso sorokban, szeretek az elsok kozott kijutni a geprol stb.
Egyebkent ha jol emlekszem kb. 8 eurorol beszelunk. Ez a repteri parkolas osszegenek toredeke, es ebbol a penzbol meg egy rendeset sem lehet enni a repteren.
De ugyis mondhatnam, hogy van az a kor, amikor mar az ember ugy erzi, hogy megdolgozott azert, hogy egy kis luxust megengedhessen maganak.