Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet?? (tudásbázis)
Ennyi rosszindulatú hozzászólás után nem is csodálom.
Van itt rengeteg fórum,ami engem is idegesít,ezért,vagy azért.
De neki csak annyi volt a "bűne",hogy feltett egy kérdést,amire szeretett volna normális válaszokat kapni.
Na bumm...
Nem kell nekem természetgyógyászhoz mennem.
Van egy jó háziorvosom,egy reumatológus főorvos,és egy kiváló idegsebész,akik kezelnek engem,+negyedévente CT kontrollvizsgálatom.
Tudom tehát,hogy mi,miért és mitől alakult ki.
Hidd el,hogy mindhárman megfelelően tájékoztatnak engem az állapotomról,és a megfelelő étrend-és életmódváltás utáni kedvező javulásokról.
Hozzátenném,valószínűleg a fórum indítója sem az ilyen,és hasonló gúnyos válaszok reményében tette fel kérdését.
Úgy gondolom,aki még nem tapasztalta magán a lehetséges problémákat,az érdemileg nem is tud hozzászólni a témához.Másokat gúnyolni pedig csak illem kérdése.
Pont.
Mi a diagnózis, betegség neve?
Természetesen nem arról van szó, hogy ne lehetne elsavasodni. Viszont az ilyet nem a táplálkozás okozza (kivéve, ha pl. a fagyálló- vagy a metil-alkohol-fogyasztást is ide vesszük), hanem általában komoly betegségek.
Hát igen, vannak kókler természetgyógyászok is, de én konkrétan ismerek eggyet aki 25 éves orvosi egyetemi diploma után azt mondta, hogy miután több év alatt elsajátította a természetgyógyászatot is néha legszívesebben a fiókba zárná az orvosi diplomáját, annyira sok marhaságot taníottak ott nekik.
A dokibácsik nagy része valóban csak gyógyszert tud felírni, sokszor teljesen feleslegesen.
El se tudnám képzelni, hogy lugosításra gyógyszerrel kezeljenek valakit- van megfelelő diéta, táplálékkiegészítők stb.
Nem,nem azért.
A porcokat támadta meg a savasodás a gerincemen főleg.
Csak sokára derült ki,miért nem reagál semmilyen kezelésre.Hát ezért.
Nyugi...Valami ujat mindig kitalalnak..Emlekszem anno a koleszterin volt a ludas mindenert..Egy megfazasert is:-)'Mer' magas a koleszterinom vazze aze..'
Most meg lugositanak...Hat egeszsegukre...
Az Anyukamnak mikor 'sok volt a sava' akkor citromos vizet ivott honapokig..Azota 'nincs sava'..
Csak egy otlet..
De én már annyira, de annyira a falra mászok a lúgosíts-méregteleníts témától!
Tudod, hogy nem vagyok egy idegbeteg, de ettől 1 mp alatt a plafonon leszek!
Vizelete pH értékének gyakorlati jelentősége nem különösebben lényeges, az étkezéstől, alkohol fogyasztástól, pillanatnyi vagy elhúzódó anyagcsere problémától függően változhat. Amennyiben van panasza családorvosánál jelentkezzen kivizsgálásra!
Tisztelettel:
Dr Szőcs István
Ááá, kedvenc cikkem egy ideje! :)
Meg a szkeptikus blog...
Igen,olvastam is.
Sajnos én is ilyen "cipőben" járok,és az orvos szerint nem annyira vicces,mint gondoljátok...
Amikor már a vizelet is savas...és kórházba kerülsz emiatt,az már nem annyira poénos.
Mikor van szükséged a savtalanításra?
Már mindent megpróbáltál, de sehogy sem tudod leadni a plusz kilókat.
Ha ok nélkül fáradtnak, kimerültnek és gyengének érzed magad.
Hajlamos vagy a vírus- és baktériumfertőzésekre, allergiás vagy, vagy autoimmun-betegségektől szenvedsz.
Teljesítőképességed csökkent, nehezen koncentrálsz, memóriazavaraid vannak.
Nem tudod kezelni a felgyülemlett stresszt, álmatlanságban, depresszióban szenvedsz.
Emésztőszervi, légzőszervi, kiválasztó-szervi megbetegedésed van.
Érzékszervi zavaroktól, migréntől, állandó fejfájástól vagy izomfájdalmaktól szenvedsz.
Erőteljesebben hullik a hajad, bőröd színtelen, fakó vagy sárgás, a szádban furcsa fémes ízt érzel.
A lúgosító étrend
Szervezeted sav-bázis egyensúlyát úgy tudod a legkönnyebben helyreállítani, ha ügyelsz arra, hogy napi táplálék-beviteled körülbelül 75%-a lúgos, 25%-a pedig savas élelmiszerekből álljon. Sokan összetévesztik az egyes ételek és italok kémhatását az általuk adott ízekkel, azonban előbbi korántsem ezen múlik. Vegyük példának a citrusgyümölcsöket: a citrom, bár savas íze van, miután „megemésztődött”, lúgos kémhatást hagy a szervezetedben, ezért a sav-bázis mérlegen utóbbi felé tolódik.
Mindezek alapján a lúgosító étrend lényege, hogy minél több lúgos kémhatású táplálékot fogyassz: a legfontosabb, hogy kiiktasd étrendedből a kelt tésztákat, a süteményeket, a vörös húsokat, a cukrot és az állati zsiradékokat, továbbá minél több nyers zöldséggel és gyümölccsel helyettesítsd őket. Már reggelire fogyassz friss gyümölcsöket és zöldségeket, és a nap többi étkezése során is ezeket részesítsd előnyben más szénhidráttartalmú ételekkel, például a tésztákkal, péktermékekkel szemben. Kerülnöd kell az olajban sütést, helyette inkább párold, grillezd, vagy fogyaszd nyersen az egyes fogásokat, csak minimális mennyiségben használj fűszereket, az alkoholt, a koffeint, a mesterséges adalékanyagokat pedig mindenképp iktasd ki életedből.
Mivel a savtalanítás egyfajta méregtelenítés is egyben, lényeges, hogy megfelelő folyadékmennyiséget juttass szervezetedbe, elsősorban ásványvíz, valamint zöldség- és gyümölcslevek formájában.
Minél természetesebb ízekből áll össze étrended, annál hamarabb fogod érezni a diéta jótékony hatását. Ha betartod az alapvető szabályokat, már egy-két hónap alatt jelentős javulást érhetsz el, ha pedig egészséged megőrzésén kívül a plusz kilóktól is szerettél volna megszabadulni, az egészséges táplálkozásnak köszönhetően akár nyolc kilót is veszíthetsz az első hónapban, vagyis már négy hét alatt.
Savas vagy lúgos?
A leglúgosabb élelmiszerek: csírák, zöldséglevek, nyers zöldségek és gyümölcsök, szárított zöldségek és gyümölcsök.
Közepesen lúgos élelmiszerek: méz, édesítők, nyers magvak, hidegen sajtolt olajok, főtt zöldségek és gyümölcsök, hüvelyes növények, tofu, teljes kiőrlésű gabonatermékek, kenyerek és tészták, vegetáriánus „húskészítmények”, hal és csirke.
Közepesen savas élelmiszerek: tejtermékek, vörös húsok, túlságosan átsütött ételek.
A legsavasabb élelmiszerek: koffeintartalmú italok, kávé, alkohol, szénsavas üdítőitalok, gyógyszerek, finomított cukor, gyorsételek, tartósított, mesterséges adalékanyagokkal ellátott ételek.
Mintanap
A lúgosító étrend során elegendő, ha a fenti élelmiszerek közül többnyire a leglúgosabbakat, illetve a közepesen lúgosakat fogyasztod, azonban, hogy megkönnyítsük a dolgod, íme, a diéta egy mintanapja - a továbbiakban állítsd össze hasonlóan étrendedet.
Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, friss zöldségsaláta spenótból és paradicsomból, citrommal, bőséges folyadék.
Tízórai: friss gyümölcs, bőséges folyadék.
Ebéd: egy szelet grillezett halhús vagy csirkehús citrommal, zöldségsalátával, bőséges folyadék.
Uzsonna: friss zöldség, bőséges folyadék.
Vacsora: párolt zöldségek, például brokkoli, spárga, cukkíni, sárgarépa, paprika, paradicsom, hagyma, vagy zöldségleves hüvelyes növényekkel, például babbal, borsóval, lencsével, bőséges folyadék.
A szervezet nem savasodik el.
Félelmetes, hogy mennyien bedőlnek (NŐK) ennek a marhaságnak.
szódabikarbóna - olcsó, egyszerű és még a rák ellen is véd
a neten rákeresve sok cikket találhatsz róla!
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Hogyan tudnék távol maradni a párom családja által szervezett kötelező összejövetelektől?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?