Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rakott túrós derelye recept

Rakott túrós derelye recept

A Rakott túrós derelye hozzávalói:
1 csomag (600 gr) mirelit túrós derelye
1 kis fonott kalács
1 konzerv őszibarack
1 nagy alma
5 dkg vaj
5 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál porcukor
a tál kikenéséhez vaj
tetejére zsemlemorzsa


A Rakott túrós derelye elkészítési módja:
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. A befőtt őszibarackokat lecsöpögtetjük, és a meghámozott almával együtt felszeleteljük. Ezután a derelyét forró vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tűzálló tálban a felolvasztott vajban átforgatjuk. A vajas derelye felét egy másik tálba szedjük, a visszamaradt derelyére pedig porcukrot szórunk, és erre néhány szelet őszibarackot meg almát rakunk.Kalácsszeletekkel beborítjuk, és néhány kanál cukros tejjel meglocsoljuk. Erre ismét gyümölcsöt, majd tejjel meglocsolt kalácsot, újra gyümölcsöt és végül a maradék derelyét rétegezzük. Tetejét pirított zsemlemorzsával megszórjuk és sütőben szép pirosra sütjük.

A hozzávalók mennyiségétől el lehet tekinteni, akár maradékok felhasználására is alkalmas ez az étel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rakott túrós derelye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook