Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott nokedli recept

Rakott nokedli recept

A Rakott nokedli hozzávalói:
Nokedli:
1 kg liszt,
3 tojás,
só és víz (amennyit felvesz)

Töltelék:
10 -05 dkg bacon,
kis olaj,
80 dkg füstölt (esetleg lecsó-)kolbász
10 kenyénre főtt tojás
Tetejére:
1 pohár tejföl,
15 dkg bármilyen reszelt sajt


A Rakott nokedli elkészítési módja:
A nokedli tésztáját forrásba lévő vízbe kiszaggatjuk, majd pár perc főzés után hideg vízbe szűrjük, és folyó-víz alatt leöblítjük.

A tojást keményre főzzük és a kolbásszal együtt karikára szeleteljük.
A kolbászból kisütjük a zsírját és leszűrjük.

A nokedlit a megpirított szalonnával összeforgatjuk.


Egy tepsit (jénait) megkenünk olajjal majd a fél adag nokedlit elterítjük benne.
Ráhalmozzuk a tojást a kolbászt,majd a maradék galuskát.
A tetejét megkenjük a tejföllel és megszórjuk a sajttal.
Kb. 20 percig sütjük 180°-on, amíg a sajt szépen megpirult.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 6. 07:12

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook