Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Rakott melegszendvics recept

Rakott melegszendvics recept

A Rakott melegszendvics hozzávalói:
37×30-as tepsihez:

1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg)
20 db lapka sajt
20 vékony szelet gépsonka

Szendvicskrémhez:

3 ek étolaj
1 kis doboz paradicsompüré
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek tejföl
3 dkg reszelt parmezán sajt
10-12 db friss bazsalikom levél
1 ek ketchup
1 db piros színű lecsópaprika
csipet őrölt bors
pici só

Tetejére:

25 dkg trappista sajt
1 szelet füstölt sonka, vagy tarja
Kevés frissen tekert őrölt bors


A Rakott melegszendvics elkészítési módja:
A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük. Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére.. A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel. A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre. Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük! Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából. A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta. Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni. Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható!


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A rakott melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook