Pumanyuszi sikerdiétája, receptek, tippek (beszélgetés)
Nálunk a 15 éves lányomnak jobban recsegnek az izületei, mint nekem. A doki - rendes orvos de átlovagolt homeopátiára és akupunktúrára, csontkovács stb...) A zöld kagyló kapszulát ajánlotta.
Most azt próbáljuk. Mióta szedi nem nyüszög minden nap. Bár ma van futós tesiórája, majd délután kiderül:-))) Egyébként sportol csak a futás ellen tiltakozik a szervezete.:-)) De ez nem új keletű nála. Betonon futás... Hát nem a legjobb a térdnek.
Egyébként egy ilyen orvos sokat tudna a te problémádon is segíteni.
Ugy 8-9 honapja van teljes izületi gyulladásom!És a gerincem meg elvan meszesedve!
Ja és tudom!Nem kell senkinek leírni mégegyszer!A sujjomol van!:))
Sziasztok!Látom tegnap óta megy a "vita"!
Én is hallottam,hogy az eliptikustréner nem a legjobb zsiégetésre!De ezt az ithoniakra mondják!Mert amik a fitnesztermekbe vannak már nem ilyenek!De nekem sajna mást nem lehet használnom!És ahoz,hogy ne álljon be a hátam megint ez is megfelelne!Mert megmozgat!Én napi4-7 órát gyalogolok!Ezekután már meghalnék egy lépcsözötöl,vagy futopadtol!Ja és nemtudom mikor pl.csak mankoval megy a járás azt ,hogy használnám!Szival amire nekem kell arra tökéletesen megfelel!Unokatesomnak van és amikor tudom kicsit használni,napokig sokkal jobb!Ja és a bicikli meg felejtös nekem még egy jo darabig!Azt se engedi a doki ,meg amugyse tudok ráülni,mert leszédülök,meg hányingerem lesz!
Amugy tegnap nagyon jo volt a vizitorna!De sajna megint dokihoz kell mennem a lábaimmal!Ma megint bicegösre vettem a figurát!És a hányingerem se mulik!
Ma tart a fogyim 1 honapja!Ügyes vagyok!!:))
:-))))))Gyakorlatilag a bugyimat sem tudom egyedül felhúzni.
4 geric sérv, 1 műtve+ most egy kiszakadva + arthrosis
Evezés kizárva:-(
Hát nem irigyellek. Mi történt veled, ha nem vagyok indiszkrét?
Az evezést nem próbáltad? Bár az lehet, hogy jobban bántané a gerincedet.
Bocs, ha úgy vetted ki, hogy bántani akarlak, szó nem volt róla, csak a véleményemet írtam én is le, meg azt amit az olvasmányaim során láttam.
Természstesen mindenki maga érzi, hogy mi a jó neki. Én fénykoromban is utáltam a biciklit, mint mozgásformát, most meg fel sem tudom a lábam emelni.
Én meg azt nem tudtam soha elkézelni, hogy attól ülő pózban bárki is le tud fogyni. No persze attól még mozgásnak biztos nem rossz.
OK.
Kicsit fusztrált voltam.
Én csak a saját tapasztalataimat írtam, le és amit olvastam a témából.
Minden él nélkül írom.
Nekem a bicikli vált be, mert a gerincem kityeg-kotyog minden kis mozgásra, ha oldalra is megmozdul. Rendszeresen járok kezelésekre is vele.
Valóban nem fitnesz fórumon vagyunk, de ha már rászánjuk az időt, a pénzt és az energiát, miért ne csináljunk olyat, ami hatásosabb?
Nem a hozzászólást hülyéztem le, pláne nem a hozzászólót, hanem magát a felvetést.
Nem egy , de nem is kettő tudományos cikket olvastam el.
Már csak azért is, mert aktív sportolóból egy időután csak szemlélődő lettem a súlyos gerincbajomnak köszönhetően így aztán kénytelen voltam használható mozgásforma után nézni.
Az már az én személyes problémám, hogy ebből adódóan nem tudok sem biciklit tekerni, sem taposni. De ez viszont megfelelő szemlélődést nyújt, hogy lássam mi jó az ízületeknek és a túlsúlynak. Higyétek el nálam jobb tesztgép nincs. Amit én meg tudok csinálni, azt jószívvel merem ajánlani, mondjuk Pimpinek, aki nem titok, mert már leírta, elég nagy túlsúllyal rendelkezik.
Ezenkívül mivel 2 évvel ezelőtt még egészségesként tudtam bármit tornázni, mozogni, összehasonlítási alapom is van. Ha valaki a gyakorlatokat megfelelően végzi, biztos a hatás.
És lehet hogy nem egy csodagép egy egészséges normál súlyú embernek, de 100 kiló felett biztos vagyok benne, hogy az úszás mellett ez lehet az egyik kezdő megoldás a mozgás bevezetésére.
Ne feledjétek, hogy nem egy fitness fórumon vagyunk, hanem túlsúlyos emberk között.
A Vital magazin, azért nem egy sportlap, tehát ne vedd készpénznek, amit ír...
Van benne igazság, méghozzá az, hogy a túlsúlyosoknak nagyon jó. És kiméli az izületet. Meg ugye viszonylag "olcsón" be tud az ember szerezni egyet házi használatra.
De közel sem hasonlítható össze egy taposóval, vagy egy futópaddal. Ezt bárki tudja,aki már mindkettőt próbálta. Nincs az az ember, aki ugyanolyan ellenállás mellett ugyanaddig bírna taposni (szabályosan, nem könyökölve), mint amennyit lazán edz az ellipszistréneren. A futással meg szintén nem összehasonlítható.
És igen nagy ellenállással szemben kellene végezni (ahogy viszont szinte senki nem teszi), hogy formálja a far- és combizmot.
A felsőtest izmai meg akkor dolgoznának, ha erőből húznák, illetve tolnák az emberek, de a 99% ezt sem teszi, csak fogja.
Azt meg már le sem merem írni, hogy mit ír egy igazi sportlap róla, mert félek sokan megsértődnének.
Mielőtt bárki követ vetne rám, kb 10 éve, mikor bejött a köztudatba én is vettem egyet, mert akkor igen térdfájós lettem a sok futástól, és én is elhittem, amiket írtak. A végeredmény az volt, hogy kb 20 perc után a térdem ugyanúgy fájt, tehát másnap visszavittem, és némi "engedménnyel" visszakaptam az árát. Amit hozzátennék, soha nem voltam túlsúlyos, de mivel ilyen emberek a klienseim nagy része, nekik valóban jó gép...
Köszönöm! Még mindig remegek a tehetetlen dühtől, ami abból jön, hogy ha teljesen hülyének néz valaki. De hagyjuk.
Csak segíteni akartam.
Előkotortam a cikket. Megpróbálom zanzásítani.
Az elliptikus gép nagyon hamis:
mert a pulzusodat hamar felnyomja, - ami nem kulcsfontossáhú tényező a zsírégetéshez - és elkezdesz izzadni.
A zsírégetésben a lényeg az elvégzett munkamennyiség. Megengedi a lendület kihasználásat. Persze mozog kezed lábad, valóban átmozgat de nem fejtesz ki munkát közben. Ha pedig nem végzel munkát, nem égetsz kalóriát. Ez tény.:-((
Az anyagcseréd akkor fog felpörögni, ha a testedet változásra kényszeríted. Lehet, hogy ha eddig nem mozogtál kezdetben ez is változás, de hamar hozzászokik a szervezeted. Sajnos.
A szakértő véleménye szerint a szobakerékpárt javasolja. Itt igen magas teljesítmény leadással dolgozhatsz, ami nem csak illúzió. A munkát itt TE végzed el.
Sziasztok, csak beleolvastam a fórumotokba, én is azt olvastam,egy tudományos szaklapban, hogy az elipszis tréner nem a legjobb mozgásforma. De a semminél többet ér az tény. Nekem is van, fogytam is vele, de hamar lecseréltem egy futópadra, az azon végzett séta, vagy akár a szobabiciklizés is, jobb hatást fejt ki az elipszisnél.
Szóval a lényege az írásomnak annyi, hogy mielőtt lehülyézel egy hozzászólást, nézz utánna a tudományos magyarázatnak. Na szép napot!
Szia Timi. Tetszik a fogyid, de a sok kész kajától és szénsavas üdítőtől fel áll a szőr a hátamon. Bocsi:-))) Pedig, mint a mellékelt ábra mutatja, mégis működik. Sajna én az édesítőszer szagától is rosszul vagyok, így mézet használok, ami ugye nem túl lájtos. Meg mióta azt hallottam, hogy az aszpartan rákot okoz... Ha virsli eszem, meg kész dolgokat az nálam annyi vizet köt meg, hogy éjjel arra ébredek, hogy tökre be vannak dagadva az ujjaim. Egyébként semmi gond nincs vele:-)
Én is hasonló szisztémát követek, egy kicsit nagyobb kalóriabevitellel.
Januárban 102,5 kg voltam aztán elkezdtem biciklizni reggelente. Először 15 aztán 20 és 25 km. Ez már 1 óra volt. Nem fogytam szinte semmit. Most fel*ztam egy gyors zsírégető nevű diétával - egy hét - és hétfőtől csinálam azt, hogy vércsoport szerint, szétválasztom a kajákat és olyan 1600-1700 kcal naponta. Citromos víz. Az üveg mindig ott van mellettem, mint egy csecsemőnek a cumisüveg.
Hát ennyi! Elméletben én is marha jó vagyok:-)))
Beteszek egy cikket a vitális magazinból:
Ez az egyetlen kardiogép, amely nem valódi sportmozgást imitál. Van, aki a sífutáshoz hasonlítja, de valójában az ellipszis tréner a futó, a kerékpározó és a taposó mozgást ötvözi. Használatával hasonló hatást érhetünk el, mint e három kardiogépen együttvéve.
Előnye:
- nagyon könnyű megtanulni, és – főleg eleinte – rendkívül szórakoztató az új mozgásforma
- bár rendkívül intenzív edzések végezhetők rajta, mégis könnyűnek tűnik
- a „legizületkímélőbb” kardiogép
Mire jó?
- igen hatásos far- és combizom formáló gép
- a mozgó fogantyúk lehetővé teszik, hogy a felsőtest izmait is megdolgoztassuk
- zsírégető hatása a futáséval vetekszik
Bocsi, ezt nem tudom, hol olvastad, de nagy hülyeség.
Az ellipszis tréner az egyik legjobb kardió, sokkal jobban égeti a zsírt, mint bármilyen mozgásforma és az egész testedet mozgatja (szemben mondjuk a biciklivel)
Túlsúlyosoknak, pedig az izületkímélés miatt ez a leginkább ajánlott. Én speckó a gerincem miatt vetemettem rá, de nekem elhiheted mozogtam már annyit és annyi félét, hogy érzem mi a jó.
Bocsi, hogy beleszólok, de az elliptikus trénerhez lenne néhány megjegyzésem. Elég sokat olvasok - legalább a szememet, meg az agyamat edze, - testedzéssel kapcsolatban. Pl. fitmuscle. A legtöbb, sőt minden szakember azt mondja az a gép nem jó zsírégetésre, mert nem erőből használod, hanem lendületből, ami meg ugye a súlyodból jön. Közel nem éget el annyi kalóriát, mint pl egy bicikli, lépcsőzőgép.
Gondold meg Pimpi!
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek
- Mit szerettek sütni -főzni? Receptek, tippek
- Az itt talált receptekhez tippek, trükkök és fortélyok
- Elektromos teflonos Wokot kaptam ajándékba. Tudtok segíteni nem kínai receptekkel, és egyéb tippekkel?