Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit szerettek sütni -főzni? Receptek, tippek fórum

Mit szerettek sütni -főzni? Receptek, tippek (beszélgetős fórum)


1 2
43. Elliana (válaszként erre: 42. - Tumbo)
tegnapelőtt 19:13

Képtelenség belőni a jó hőfokot 🤷‍♀️🤦‍♀️


De amúgy a család kedvence a lusta asszony rétes.

Nem vagyok egy nagy süti gyártó, nem vagyok édesszájú, de mostanában egyre többet sütők.

42. tumbo (válaszként erre: 41. - Elliana)
tegnapelőtt 19:07
szerintem biztos.a régi sütőmmel én is rengeteget kínlódtam.a sütés keserves volt.csak sínylődött benne minden.
41. Elliana (válaszként erre: 38. - Tumbo)
tegnapelőtt 19:04

Én egy nagyon egyszerű receptet találtam ma, bevallom nem is lett olyan jó mint amilyennek hagyományosan kellene lennie. Ez:

30dkg lisztet

1 kis pohár tejfölt

Sót

1 sütőport

És 250g vajat írt

Tojással megkenve sajttal megszórva..

Száraz lett bár ez lehet a sűtőm hibája.

Most egy régi fajta gázkályhám van 😔

40. tumbo (válaszként erre: 39. - Napsugár8)
tegnapelőtt 18:19
az eredetiben sonka is volt,de szerintem kár elrongálni vele.
39. Napsugár8 (válaszként erre: 37. - Tumbo)
tegnapelőtt 18:05
Köszi, ez jól hangzik. Megjegyeztem.
38. tumbo (válaszként erre: 36. - Elliana)
tegnapelőtt 17:34

sajtos sós.

50-55 deka liszt,1 margarin,1,5 deci tejföl,2-3 t.sárga,egy evőkanál só,1 élesztő, reszelt sajt,annyi víz,hogy gyúrható legyen.az élesztőt csak belegyúrjuk,nem kell keleszteni. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,megkenjük tojással,hűtőbe tesszük 2 órára.utána megint megkenjük,meghintjük reszelt sajttal,köménnyel,bármivel.felvágjuk,előmelegített sütőben 190 fokon 15.20 percig sütjük.persze ezt ki kell tapasztalni,mert nem egyformák a sütők.ahogy sül,úgy falják.

37. tumbo (válaszként erre: 34. - Napsugár8)
tegnapelőtt 17:24
roppant egyszerű.legalábbis,ahogy én csinálom.az aljára feltétlenül kell bacon,vagy ilyesmi.a besózott csirkemellet lisztbe,tojásba,sajtba forgatom,tűzálló tálba teszem,sorba rakom.amíg megtelik.a tetejére egy tojássárgájával kevert tejföl jön,meg a teteje,kb.egy óra sütés,persze előtte megnézem,aztán a tetejét kicsit megpirítom.ha kihűlt szépen lehet szeletelni,persze melegen is jó.mellé rizs céklával,vagy bármi.
tegnapelőtt 17:02

Tegnap karfioloy kókuszos csirkét csináltam petrezselymes krumplival.

Ma életem első sajtos rúdját sütöttem

35. Lávli (válaszként erre: 31. - Ranna)
tegnapelőtt 15:50
Én múltkor egy húsgombócos karalábéfőzeléket találtam, a levébe is és a húsgombócba is kellett kis kapor. Eszméletlen finom lett. Szerintem jó lehet a zöldbabba is, kipróbálom én is.
34. Napsugár8 (válaszként erre: 27. - Tumbo)
tegnapelőtt 15:49
Tumbó! Én várok ám a sajtos csirke receptjére! Leírod nekem, nekünk, vagy egy linket róla tudsz feldobni?
33. Lávli (válaszként erre: 28. - Tumbo)
tegnapelőtt 15:47
Egy szál füstölt kolbász is ugyan olyan jó, 3-4 darabba vágva.
32. tumbo (válaszként erre: 4. - Jooeva)
tegnapelőtt 15:00
én is így voltam egy hétig sütöttem az aprósüteményeket.de mivel már kevesebben vagyunk,sajnos a két öcsém meghalt,a gyerekeikkel már nem vagyunk olyan kapcsolatban,így hát kevesebbet sütök.
31. ranna (válaszként erre: 25. - Tumbo)
tegnapelőtt 14:57
Kapor? Azzal még nem próbáltam a zöldbabfőzeléket, ezért elképzelni sem tudom, de lehet teszek egy kísérletet. :)
30. Napsugár8 (válaszként erre: 27. - Tumbo)
tegnapelőtt 14:56

Miért is lenne baj? Külön jó hogy mondod, ezt a rakott sajtos csirkemellet, hogyan is csinálod???

A mi szokásunk szerint karácsonykor csak sertés volt, most gondolkodok azon, hogy valami csirkét is be kellene iktatni. Kíváncsi vagyok, hogyan csinálod???

29. tumbo (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
tegnapelőtt 14:56
delikátot én sem.az anyám nagykanállal szórta mindenbe.
28. tumbo (válaszként erre: 26. - Lávli)
tegnapelőtt 14:54
itt sajnos nem lehet kapni,azért nem utazom egy fél napot.pedig jó lenne bele.
27. tumbo (válaszként erre: 22. - Napsugár8)
tegnapelőtt 14:52
nem baj,ha közbeszólok? nálunk első nap halászlé van,a kocsmából rendelt, utána rántott hús krumplisalátával.másnap általában rakott sajtos csirkemell,meg hát ki mit kíván.variálni nem nagyon szoktam,most a bejgli helyett szilvalekváros,diós,mézes kalácsforma lesz.
26. Lávli (válaszként erre: 24. - Tumbo)
tegnapelőtt 14:47
Kis füstölt bordaporc bele?
25. tumbo (válaszként erre: 6. - Orsi2017)
tegnapelőtt 14:46
pedig az az egyik legegyszerűbb.legközelebb teszek bele kaprot is,ha még találok a kertben.
24. tumbo (válaszként erre: 15. - Napsugár8)
tegnapelőtt 14:43
azt mi is szeretjük.egy kiló káposzta,egy kiló darált hús,kevesebb rizs,sok tejföl.kitart pár napig.
23. Lynette25 (válaszként erre: 20. - Evelinedző)
tegnapelőtt 14:39
Én régóta próbálok megszabadulni a felesleges kilóktól több kevesebb sikerrel. Szívesen kipróbálnám a receptjeidet.
22. Napsugár8 (válaszként erre: 20. - Evelinedző)
tegnapelőtt 08:41

Ezen a téren én is szívesen tanulok, tanulnék még.

Pl, jönnek a karácsonyi, újévi ünnepek, a hagyományos magyar konyha ilyenkor szinte "kötelező" fogásait hogyan variálod át???

Tudsz tippeket, vagy már évekkel ezelőtt megoldottad, és le tudod írni, te hogyan csinálod???

21. Lávli (válaszként erre: 20. - Evelinedző)
tegnapelőtt 07:41
Például?
tegnapelőtt 00:56
Mivel sportolok, de szeretek enni, arra vagyok rákattanva, hogy a hagyományos kajákat átalakítsam diétásra!
19. bozsu55 (válaszként erre: 18. - Bozsu55)
nov. 3. 06:48

Jav:nasinak


Néha önnállósodik a billentyűzet

nov. 3. 06:47
Öreglebbencsre támadt gusztusom, tejberizs masina
nov. 2. 18:22
Nálunk ma lencseleves és rizseshús volt a menü, vacsira sült tököt kértek a gyerekek. 🙂
16. bozsu55 (válaszként erre: 15. - Napsugár8)
nov. 2. 10:26
Jó is az,pláne ha te savanyítottad. A barátnőmnek boltit kellett vennie, alig volt benne köménymag....
15. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Jooeva)
nov. 2. 08:07
A rakott káposztát szoktam hordós apró káposztából is. Nagyon szeretem.
14. jooeva
nov. 1. 11:30

Épp túrógombócot készítek, krumpli leves még van tegnapról és sütöttem két fonott kalácsot....meg 4 tepsi azonnal puha mézeskalácsot.

Szeretem a savanyú káposztás ételeket is, anyukámtól tanultam: tespi, aljába vékonyra szelt krumpli, arra hurka-kolbász (saját vágás, saját töltés), fél sülésben beborítani savanyú káposztával, isteni!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook